06 May 2006

Nu drar jag till New Orleans

NEW YORK Inte ens fulbloggande på sistone! Sorry.

Jag har mest vimsat omkring och "fokuserat på fördelarna" med att frilansa, som Isobel skriver om.

I mitt fall dock inte genom vare sig någon GT eller rosévin. Däremot en svamprisotto och en pinot grigio i eftermiddagssolen vid Lincoln Center i förrgår, och ett glas champagne – två, faktiskt – på Harlems nya kaviarbar. Och genom att åka på olika roliga jobb runtom i USA – onekligen en fördel med jobbet.

Dels håller jag på med ett reportage och en text om gourmetkorvar, gourmetrestauranger och annat i Chicago. Dels var jag och min nye New York-fotograf i Philadelphia och åt USA:s möjligen godaste och billigaste kinastadsmat på restaurang Wong Wong och hängde med Wharton Business School-studenter (oj, vad vi blev avundsjuka på deras framtida Wall Street-löner, men nej, vill nog ändå inte byta liv).

Och idag far vi iväg till New Orleans, för en veckas kajkande runt där och på vischan i Louisiana.
Resan satt minst sagt långt inne, trots att vi varit ute i ganska god tid, eftersom de flesta redaktörer inte varit så där himla intresserade av våra fina Louisiana-uppslag. Men efter att ha skickat iväg ett antal mer eller mindre desperata mail lyckades vi få ihop tillräckligt för att dra, utan att det skulle vara totalt företagsekonomiskt vansinne. (Det hade annars isåfall inte varit första gången.) Jag bokade min biljett först igår; så sent som i förrgår var vi på god väg att ställa in allt.

Ikväll, några timmar efter att vi landat, är vi bjudna av en av New Orleans alla svenskar på trädgårds-daiquiri, med efterföljande craw jam (så många kräftor man kan äta med tillhörande jazz, verkar det betyda, på Norska sjömanskyrkan)! Hmmmm... vi ska hänga lite med sta'ns amerikaner också, är tanken, exempelvis min kompis Peter som jag känner från Haiti. Och jobba lite.

Eftersom jag knappt hunnit vare sig tvätta eller stryka på sistone fick jag ta mig till mitt vanliga klädinköpsställe, d v s H&M Harlem, och tokshoppa. Så nu har jag en klänning i safarimodell och en solhatt och en skjortblus, allt i vitt linne. Kan funka i Louisiana-värmen.

Det blir budgetboende. Vi kommer att bo här. Med wi-fi!

/Gunilla

1 comment: