27 October 2006

Recyclade restaurangtips

NEW YORK Peter M har efterlyst tips på New York- kaféer och -restauranger. Sådana dyker väl upp här på bloggen lite sporadiskt, och kanske kommer det en vacker dag en rejäl och genomarbetad lista med adresser och välskrivna omdömen och allt.

I väntan på det kan jag ju alltid återanvända informationen i ett mail jag idag skickade till en kompis. Listan är skriven direkt för henne, och jag har inte orkat skriva om den särskilt mycket. Så ta den för vad den är - en samling förslag på ställen som vi kunde tänkas välja just denna kväll.

Vi hamnade på The Grocery!

/Gunilla


Restaurangförslag till M&C


1. Thailändsk restaurang i Williamsburg (en av dem vi övervägde förra gången). Eller en viss fransk där i krokarna. Hmmm...jag kommer inte på vad de heter, så kan inte hitta några länkar, men vet var de ligger!

Info till bloggläsare: förra gången M&C var i sta'n, för två år sedan eller så, tog jag dem till Oznot, en riktigt trevlig Williamsburg-klassiker, som varmt rekommenderas!

Uppdatering: Buhu... Oznot har stängt! Uppenbarligen på grund av hyreshöjning. Jättetråkigt. De har funnits där i evigheter, sedan Williamsburg först började bli hippt i mitten av 90-talet, tror jag.

2. Bouillabaisse 126 (där jag åt urgod "sea food combo" häromveckan) samt/eller mexikanska Alma i Clinton/Brooklyn (15 minuters promenad från Smith Street, som ligger mitt i Park Slope). Alma har är "overpriced bullshit Mexican with really shitty service" enligt denna guide, men har en takterrass med utsikt mot Manhattan...
(Man kan äta på Bouillabaisse 126 och möjligen gå till Almas takterrass se'n. Jag har alltid lyckats komma dit för sent, då de stängt bara har baren på nedervåningen öppen. Men tror de har bar däruppe också.)

3. Robin des Bois på Smith Street i Brooklyn, en bohemisk restaurang med fransk-amerikansk mat. (Konstnärinnan Madeleine Hatz brukar gå hit.)

4. Kanske bäst och "finast" i Brooklyn: The Grocery.

5. Melba's i Harlem. Otroligt trevligt och mycket harlemigt, men dessvärre ganska högljutt. Finns andra Harlemställen, t ex stiliga Harlem Grill där jag aldrig varit, och sympatiska Native (där jag dock var häromdagen). Samtliga kan kombineras med drink på klassiska baren Lenox Lounge.

6. Pyttelitet gulligt ställe på norra Upper West Side: A (hit får man själv ta med vin om man vill ha det)

7. Dinosaur – traditionell amerikansk BBQ/HD-ställe i Harlem! Och så har det visst just öppnat en trendig Texas-restaurang i Chelsea, som jag dock inte känner till: Lonesome Dove.

Ja, sedan finns ju Frank i East Village och Café Gitane i NoLIta och cirka artontusen andra supertrevliga restauranger...

3 comments:

  1. Åhå...tack för den!!:) Tog mig friheten och kopierade ditt tips rakt av och har lagt det i min "New York mapp..."!

    Utanför mitt fönster är det full snöstorm så det blir nog inomhus idag...Usch... Nu vill jag ha vår och ett flygplan till New York. Ja.

    ReplyDelete
  2. Varsågod Peter – klart du skulle kopiera, det var ju till dig...

    ReplyDelete