19 October 2006

Svegis skriver om "det medievridna samhället"

NEW YORK Som ni märkt är jag intresserad av massmediedramaturgi och drevjournalistikens mekanismer. Mats Svegfors skriver om det på DN Debatt idag.

En liten korrigering: Svegis påstår, att Jyllandsposten var den enda tidning som hade något som helst avslöjande om den svenska regeringsbildningen. Det är fel.
Det var förvisso mest spektakulärt – men Expressen kunde avslöja fler ministerposter (vad jag minns Leijonborg, Björklund, Malmström och Hägglund?). Det skrev de kvällen innan.

(Uppdatering: Nu hittade jag Expressen-artikeln från den 6 oktober, och kan konstatera att de hade några rätt och några fel... Men ett avslöjande var det i alla fall!)

Intressant att veta: Det var Mats Svegfors som gav Cecilia Stegö-Chilò en plattform – en stor sådan – som reporter på Svenska Dagbladet en kort tid i slutet på 90-talet. Hon och Gunnar Lindstedt (han som nystade upp Trustor-härvan) var ett slags fria reportrar, som med stora, påkostade fördjupningsreportage skulle utveckla SvD:s kvalitetsjournalistik.
Enormt resurskrävande, såklart, och i förlängningen omöjligt.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment