19 August 2007

Tre av tre middagar kinesiska!

STOCKHOLM Om någon till äventyrs undrar varför det inte bloggas så mycket just nu kan jag meddela att det beror på massvis av anhopade deadlines. Det märks att alla redaktörer till sist kom tillbaka från sina semestrar!

Jag har med andra ord pangat iväg artiklar som en galning på sistone, och det är ett rent sundhetstecken att jag inte skrivit så mycket här. Om några veckor borde det innebära vissa sundhetstecken hos mitt bankkonto också!

Dessutom hade jag igår lyckan att bli bjuden på en fantastisk middagsbjudning med mat à la Hangzhou – rätt efter rätt efter rätt hela lördagskvällen. Nästan som att vara i Peking (fastän i en ljuvlig våning vid Lill-Jans plan).
Och förra söndagen var jag på en annan kinesisk middag, då i Bagarmossen! Massor med otroligt god mat och trevligt umgänge, i båda fallen.
Inte nog med det, när mamma bjöd hela den kinnska klanen på mat i fredags hemma i Frösundavik råkade det bli kinesisk take away.

Kineser, kinneser och en ukrainska i bekantskapskretsen håller med andra ord ställningarna på middagsfronten. Det där med att svenskar ordnar grillfester, surströmmingskalas och kräftskivor så här års har jag dessvärre sedan många år kunnat konstatera enbart är en myt..!?
Om det inte vore för att jag är så nojig för regn, och för det här med bristande sundhet i ekonomin samt alla deadlines, skulle jag själv ordna något rejält i trädgården, med eller utan surströmming. Men nu får utsvävningarna i tid och rum dessvärre hållas lite begränsade, allesammans.

Och deadlineracet är dessvärre inte slut, tvärtom, så nu får bloggandet sluta för denna gång!

Här kan ni läsa en av de senaste artiklarna. Det är ett reportage som handlar om Harlem. Hoppas få göra det i andra versioner framöver, kanske som radio.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment