16 October 2009

Senaste nytt i fastighetstrasslet

NEW YORK Häromdagen spekulerade jag i att Paul Ronge skulle kommentera Erik Olsson-fallet men han konstaterade att han ju inte kan ha synpunkter på allt. (Mitt svar här.)
Idag gjorde dock Mattias Ronge jobbet istället, genom att tala om den usla krishanteringen i Dagens Industri.
"Det här är ett klassiskt exempel på hur utebliven kommunikation förlänger en redan negativ nyhet. Konsekvensen blir att värdet på Erik Olssons varumärke sjunker varje dag".
(– – –)

"I och med att Erik Olsson valde att bara besvara vissa frågor i pressmeddelandet så finns det fortfarande flera frågetecken kring hur de ser på ärendet. Det enda rätta hade varit att lägga upp alla korten på bordet", säger Mattias Ronge.
Han menar att mycket av skadan redan är skedd, eftersom fastighetsbyrån valde att inte förklara sin ståndpunkt i affären under de första dagarna.
Tidningen har dock fått för sig att den bedräglige säljaren är en han – men hon är ju en hon! Och hon har ett fantastiskt, gissningsvis delvis taget, namn. Fullt värdigt en fullfjädrad bedragerska.

DI:s frågor dock hyfsat skarpa och tuffa, och det är utmärkt att Ronge/artikeln lyfter fram alla frågor som är obesvarade från Erik Olssons sida.
Men ännu är det ingen som tycks ha fått honom att förklara hur det kom sig att mäklaren inte bemödade sig om det grundläggande med att kolla den usla pantförskrivningen på lägenheten.

Läs om hur säljaren lurat en massa bostadslösa i DN och hos The Local, och om hur köparna och mäklaren förhandlar.

Köparna berättar även den fascinerande storyn om bankens separata process med säljaren. Wow! Jag är förstås yrkesskadad – men hon verkar vara ett riktigt fenomen, i likhet med de flesta bedragare och bedragerskor verkligt storymässig. I klass med en viss "Mia".

/Gunilla Kinn

No comments:

Post a Comment