08 December 2009

Inte OK att mailare får obekväm publicist sparkad

NEW YORK Jag hinner inte blogga mer än i all hast om detta, men vill ändå fästa allas uppmärksamhet på Resumés artikel om att min kollega Ingrid Carlqvist har fått sparken av sin arbetsgivare. Detta sedan någon förmodligen störd individ fått för sig att mailbomba både tidningsförlaget och dess annonsörer om att hennes bloggtexter om rättssäkerhet inte passat densammes åsikter. Tydligen är det köksföretaget Ballingslöv som tryckt på för att Carlqvist skulle bli uppsagd.

Det här är verkligen inte OK, Fredrik Lindbladh/Villaliv och Ballingslöv! Carlqvists böcker och bloggande om familjerättsfrågor är helt skilda från villatidningsmakandet i tid och publicistiskt rum. Jag hoppas verkligen att Publicistklubben, Journalistförbundet och andra berörda organisationer agerar, och att mediebranschtidningarna fortsätter bevaka detta, för det är en viktig branschfråga. Journalistik blir helt omöjligt att utöva, och åsikts- och yttrandefrihet omöjlig att upprätthålla – om enskilda individer ska ha rätt att utöva hot och utpressning mot människor på det här viset.

Uppdatering:
http://www.second-opinion.se/so/view/911
Ballingslöv AB har inte dragit in några annonser, säger Anders Wassberg. Han är vd för koncernen Ballingslöv International, där Ballingslöv ingår.

– Det stämmer överhuvudtaget inte alls. Vi har inte lagt några värderingar på medarbetare hos de tidningar vi annonserar.

Det stämmer att Ballingslöv fått mejl från en person som skrev otrevliga saker om Ingrid Carlqvist, berättar Anders Wassberg.

– Vi tog då kontakt med Villaliv och informerade om att vi hade fått det här otrevliga mejlet. Med det var vi nöjda. Det här var några månader sedan, och vi har fortsatt annonsera under hösten.
/Gunilla

P S För att vara tydlig: jag känner inte Ingrid Carlqvist och har aldrig träffat henne; enbart utväxlat enstaka mail samt läst inlägg på hennes gamla och nya blogg samt en av hennes böcker (som jag ska skriva något om här så snart jag hinner).

14 comments:

 1. Bland det sjukaste jag läst.

  Hur fan kan Sverige låta en offentlig person som är anställd få sparken för privata åsikter.

  Hon har tydligt hållt isär sin yrkesroll och privata roll.

  Har BALLINGSLÖV krävt detta av Villaliv så tror jag nog att dom snart sålt sitt sissta kök

  Att inte hller arbetsgivaren valt att hålla isär vad hon gör på sin fritid och på obbet somtvå olika saker. Valt att försvara en anställd som offentligt utsatts för annonyma påhopp.

  Reda ut vem som står bakom sånt här skit. Försvara demokratin och rätten till yttrandefrihet.

  De borde snarare ha agerat åt andra hållet och ställt sina datorer till förfogande så att polis och åklagare kunde få utreda VEM som Står bakom falska anklagelser.

  Fy för fegheten att inte våga utreda Vilja, lämplighet eller bevisad förmåga. - Bara gå på påståenden.

  Leroy

  ReplyDelete
 2. Tidningen Villaliv?

  Vad lever dom på?

  De kan välja att omgående ÅTERANSTÄLLA och undersöka de övergrepp som begåtts.

  Det finns många andra som vill sälja KÖK!!!

  Inte skall man falla för sådan här smuttskastning.

  Nej Saker skall skyndsamt utredas och de som gör fel skall riskera att förlora både det ena och det andra.

  Det tråkiga är nog att de som gjort detta är redan personer som inet har att förlora.

  Kan inte fatta hur de väljer att agera.

  De borde skämmas!!!

  Leroy

  ReplyDelete
 3. Dags att starta en omfattande bojkott av alla annonsörer i villaliv som hotar yttrandefriheten genom att lyssna på de psykiskt sjuka i den så kallade överlevarrörelsen.
  Susanna svensson

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Väl talat, skönt att se fler uppmärksamma denna attack på yttrandefrihet. Framför allt är Ballingslövs beteende obegripligt, varför bryr de sig om vad anonyma nätmobbare skriver om andra personer över huvudtaget? Sanningen måste fram.

  Erik/admin blog Aktivarum

  ReplyDelete
 6. Tur att det finns grupper som vågar bojkotta öppet:

  http://www.facebook.com/#/group.php?gid=195122655348&ref=ts

  Får väl se om sanningen finns där?

  Lerpy

  ReplyDelete
 7. Skicka gärna e-post till ansvarig såväl VD som marknadsansvarig.

  Skillnad mellan påstående och sannning  Leroy

  ReplyDelete
 8. Moterwitch/suspicio är ett riktigt jävla stört svin. Det är den där sjuka människan som ligger bakom detta. Ni vet den där häxan som försökte ge sig på Monica Antonsson och många andra genom sina vidriga lögner. Äckligt! De här sjuka människorna måste stoppas.

  ReplyDelete
 9. Jag skickade en debattartikel till tidningen Journalisten:

  Journalisten Ingrid Carlqvist har fått sparken från sin anställning som chefredaktör vid Villaliv. Detta därför att ett antal hatiska "feminister" har bombarderat hennes arbetsplats och annonsörerna med falska, lögnaktiga mejl.

  Ingrid Carlqvist blev i somras tvungen att stänga sin blogg, för att inte förlora sitt jobb. Hon bloggade om att pappor också har rättigheter här i vårt svenska samhälle.

  I höstas gav förlaget Blue Publishing ut hennes bok Inte utan mina söner, som handlar om australiern George Pesor och hans kamp för sina två pojkar. Han hade ensam vårdnad om dem, när deras svenska mamma kidnappade dem. Han fick ingen hjälp av svenska myndigheter att få dem tillbaka, utan reste själv till Sverige för att söka rätt på dem. Han lokaliserade dem och kallade dit polisen. Han återvände till Australien med dem och lever där nu med dem.

  Detta kostade honom allt. Han gick i ekonomisk konkurs, men han fick tillbaka sina pojkar.

  Denna bok har gjort att Ingrid Carlqvist har startat en ny blogg, som heter www.inteutanminasoner.wordpress.com. Då började förföljelserna igen. Vi är många som är upprörda för Ingrid Carlqvists skull. Monica Antonsson, som själv är journalist och författare har stöttat henne på sin blogg: www.monicaantonsson1.blogspot.com. Där hittar ni också adresserna till många andra, som stöttar Ingrid Carlqvist.

  Vi är många, som har blivit förföljda av denna bloggande "feministmaffia", som uppenbarligen är kvinnor, som själva har varit utsatta för svåra saker i sina liv. De kallar sig överlevare och ägnar nu sina liv åt att förfölja de som försvarar män, som likt George Pesor har blivit utsatta för kvinnors våld.

  I vårt land har det länge ansetts att kvinnorna i alla lägen är de, som är de bästa för barnen och därför har mammor nästan varit heliga. Nu finns en motrörelse av pappor, som försöker få sina rättigheter tillbaka i domstolar. Och som kämpar för sina barn.

  Alla känner vi någon familj, där mamman har lagt beslag på barnen genom att helt enkelt anklaga pappan för sexuella övergrepp. Jag har själv en sådan pappa i min släkt. Han har gett upp och har inte sett sina barn på flera år. Men det kan också räcka att i domstol påtala samarbetssvågigheter för att få ensam vårdnad om barnen.

  Att Ingrid Carlqvist nu har fått sparken, för att hon har en blogg är alldeles förfärligt. Yttrandefriheten var värd 450 000 kronor som företaget Ballingslöv drog tillbaka i annonser. Ska en mobb kunna skilja en journalist från sitt arbete? Vem kommer att drabbas nästa gång?

  Principfrågan handlar om yttrandefrihet. Ska en anställd journalist kunna blogga? Och ska en mobb kunna mejlbomba bort en journalist från en anställning? Är detta rimligt?

  Ann Helena Rudberg
  journalist och författare

  ReplyDelete
 10. A-H R

  IC var, enligt egen utsago inte anställd på Villaliv. Så hon har inte fått sparken från en anställning. Hon har blivit av med ett uppdrag. Något man som freelance får räkna med.

  IC har villigt gått ut med att hon är chefsredaktör för Villaliv i sin blogg. Och det är här jag anser att hon gjort sitt största misstag. IC har blandat ihop korten själv. Hon är ju den som blandat ihop sin roll på Villaliv och i bloggen. Och självklart reagerar hennes uppdragsgivare. Med all rätt! Dessutom har hon ju fått en varning. Ville hon behålla jobbet så hade hon väl avstått bloggandet där Villaliv nämns? Hon är vuxen och måste själv ta ansvar.

  Det som IC skrivit på sin blogg, innehåller en hel del att ifrågasätta och reflektera över. Bitvis är det både dåligt understött och undersökt. Svepande generaliseringar och direkta utfall mot de som inte håller med henne är inte ovanliga. Felaktiga "sanningar", statistik och påhittade fiender är "ständigt närvarande" gäster.

  IC´s yttrende/åsiktsfrihet är självklar. Lika självklar är Villalivs & Ballingslövs rätt att säga: "Tack, men NEJ TACK", till IC´s tjänster lika självklar.

  Och det kanske är så enkelt att Villalivs, och Ballingslövs ägare/styrelse själva läst IC´s blogg och ser det jag ser?

  Att skylla på olika andra bloggare leder ingen vart. Nackdelen med att vara "synlig bloggare", är väl uppenbar i detta fall.

  Detta är verkligen en storm i ett vattenglas!

  Moi

  ReplyDelete
 11. Det stämmer inte att Ballingslöv hotat med att dra in annonser i Villaliv på grund av den nu sparkade chefredaktören Ingrid Carlqvists blogg.
  Läs artikel på mediegranskande Second Opinion: http://www.second-opinion.se/so/view/911.

  ReplyDelete
 12. SO

  Precis!

  Alla ICs fans suger i sig skitsnack och rykten och gör dem till sanningar. Oupps.. Så uppstår listor och bojkottande helt utan grund.

  Ovettigt och sanslöst!

  Moi

  ReplyDelete
 13. Moi: Nu är det Fredrik (vd på Villaliv) som har farit med osanning och ursäktat sitt beteende med att Ballingslöv dragit in annonseringen.

  Den reaktion och språkbruk tyder snarare på att du tillhör feministmaffian.

  ReplyDelete
 14. Riverman

  Ja.. Kanske det!?

  Du verkar tillhöra en pedofilverksamhet och kvinnomisshandlarmaffian.. Eller!?!? Typ!??!

  Ge dig!

  Diskutera gärna min ståndpunkt. Men avhåll dig från att bli personlig med mig. DU känner inte mig!

  Fredrik på Villaliv vet jag ingenting om. Förutom de rykten som härjar. Har han ljugit så får det stå för honom. Är ryktena bara som vanligt.. Du vet!??! Viskningsleken, så är ni andra inte bättre än Fredrik.

  Fakta funkar finfint på mig. Å nu menar jag inte "det som någon skrivit eller tolkat". Jag menar verklig fakta! Kom igen Dad.. Jag menar "Riverman"...

  Moi

  ReplyDelete