20 November 2010

Voodoo-flaskor!

NEW YORK Den haitiska trumkonserten var underbar! Liksom Greenwood-kyrkogården där den ägde rum, dit måste jag snarast åka tillbaka.
Men bäst av allt var de vackra, paljett- och glitterbeströdda voodoo-flaskorna som hantverkaren/konstnären Kesler Pierre skapat, med den voodoo-typiska föreningen av magiska och katolska element, samt med vackra kartor, ord och typiska symboler såsom ormar. Dem ville jag köpa flera stycken av! De passar finfint ihop med de voodooflaggor jag redan har.
Flaskorna är inte riktigt till salu, antagligen för att Kesler inte har mage att ta betalt för all den tid han måste ha lagt ner – men om jag någon gång får några hundralappar (i dollar) över ska jag nog försöka beveka honom. (Inte aktuellt nu, alla pengar har gått åt till att köpa en flygbiljett till Haiti och sedan ska jag försöka få runt resten med boende och fixerkostnader också...) Kolla på de sofistikerade flaskorna, hoppas verkligen att deras skönhet och magi framgår av de små fotografierna här: http://www.pbase.com/kesler/haitian_bottles.

Nu sitter jag på Fall Café i Carroll Gardens och läser denna initierade artikel om (s)ocialdemokraternas behov av förnyelse. Läs, den handlar om hacks, wonks och super-wonks! (Tipstack: Margit.)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment