19 June 2006

Reality check – dessa artiklar jobbar jag med nu

Det är så sjukt varmt och kvavt i New York nu att jag inte orkar vare sig tänka, skriva, blogga eller äta. Inte särskilt mycket eller bra av någotdera, i alla fall. Det känns som om både jag och Sverige och New York redan tagit sommarlov (eller inte jag, jag satt framför datorn hela den gångna, soliga helgen – borde egentligen ha farit till nå'n strand, såklart, som alla andra).

För att överleva det här klimatet bör man nog ha luftkonditionering, men jag har alltid varit för snål/fattig för att investera i sådan utrustning (jag betalar det ändå via elräkningen, för det har alltid suttit en stor AC-apparat i det rum i min lägenhet som jag har room mates boende i).

Well...

Jag har mest ägnat mig åt att stryka kläder och att försöka få liv i mitt e-postprogram på sistone, och jag ska bespara er från detaljer om det (men jag lyckades sparka igång Eudora!).

Så vad jag ska berätta om – jo, jag tycker det är trevligt och bra att då och då berätta om vad jag för närvarande pysslar med, alltså att göra en sammanställning av vilka olika artiklar och reportage som liksom är på gång.

Detta är inte allt, men en del:
  • utskrift av ett jättereportage om Joint Readiness Training CenterFort Polk och Leesville (till norska nyhetsmagasinet Memo)
  • utskrift av ett reportage om hotell- och restauranganställda i New Orleans (till Svensk Hotellrevy)
  • planering av värsta coola reportageresan – rekognoscering kanske redan på torsdag i form av roadmovie style-bilande in i Americana-land! och förhoppningsvis materialinsamling "på riktigt" när jobbet är insålt (?) i september. Detta tillsammans med fotografen Lina Haskel; som ni kan se av hennes hemsida är hon mer eller mindre specialiserad på Americana. (Kan tyvärr inte berätta vad jobbet handlar om eller exakt vart vi ska åka. Jag brukar inte alls vara paranoid för att någon ska sno mina idéer, men den här gången är jag det – för det vore så himla lätt för vem som helst att knycka denna klockrena grej...eller grejer, jag har klurat ut fyra, fem olika införsäljningsmöjligheter med olika vinklingar för olika redaktörer.)
  • planering av Haiti-resa (men hur det skulle kunna bli av före den 29 juni, då jag drar hem till Stockholm) är en gåta.
  • artiklar om MBA-utbildningar (just lämnat)
  • artiklar om amerikansk politik (dessvärre har den redaktör som beställde detta gått upp i rök, så det är oklart vad som kommer att hända med det hela
  • brev och mail till redaktörer om diverse idéer rörande immigrationsdebatten, Guantánamo, fastighetspriser, klimatförändringar på Grönland (i stil med detta som jag redan skrivit) och en miljon andra reportageuppslag.
Och idag hade jag ett möte med en fotograf om en text jag ska skriva till en så kallad inspirationsbok, som ska tryckas på svenska, engelska och franska och säljas på ..... hmmm, det får jag nog inte skriva, men jag kanske kan avslöja lite vagt att boken "ska ge en bild av hur människor lever och bor" i olika städer – däribland downtown Manhattan.

Rätt schysst blandning, eller vad?!

Dessutom är det hög tid för bokföring...

Men mest av allt sysslar jag med att skriva på texterna till min hemsida. Det går framåt, mycket sakta och lite halvsäkert, för webbhotellet jag använder har massor med buggar och det funkar inte med vare sig indrag eller vissa specialtecken. Fast ni måste kolla in mina söta flaggor; jag är oerhört stolt över att ha fått dem på plats! Jag lyckades också få in finfina kyrilliska bokstäver, för "po rysskij"= "på ryska" – men nu har tecknen, som ni kan se, förbytts till tomma små fyrkanter. Så det tar tid innan allt blir perfekt!

Imorgon är det ju fotboll, och oj, vad många svenskar som kommer att vara på Slate (en sportbar på 21:a gatan i Chelsea)! Det var det i alla fall i torsdags. Det såg ut så här. (Jag halvlåg på en divan bakom de där grabbarna, fast först från och med andra halvlek så bilden måste ha tagit dessförinnan, iförd en smaragdgrön solklänning och med ett glas s k champagne i nypan, ingen öl. Ja, de säger champagne här i New York, men de menar då även prosecco eller cava eller annat mousserande vin eller vad de nu menar.)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment