08 May 2006

Långt från Manhattan

LEESVILLE Jag är i Leesville! För er som inte vet det så ligger det i nordvästra Louisiana, i närheten av jätte-militärbasen Fort Polk (dit vi ska imorgon).

Leesville verkar inte såååå kul... Det är knappt ens en håla, utan mest en ansamling av hus och grejer längs med landsvägen, liksom – men här finns sådant som onekligen är mycket fascinerande, som: stripphak, koreanska metodistkyrkor, militära överskottslager, thailändsk take-out och en och annan loppmarknad.

Vi funderar på att kolla in stripp- och daiquri-barerna imorgon kväll, efter en troligen intensiv dag med amerikanska elitsoldater på Irak-träning, för the full experience.

Vägen hit från New Orleans – cirka fem timmars körning – var delvis fantastisk, genom träsk- och sumpmarker och vad som understundom såg ut som en vanlig, risig, svensk älgskog (fast utan älgar) och förbi en och annan håla och massor med kräftfiskarställen.

Skoj att resa med en fotograf som också insett att en av livets många meningar är att köra bil på den amerikanska vischan!

/Gunilla

P S Vi bor på motellet Leesville Days Inn. Inte lika trevligt som vårt tilltänkta B&B, men onekligen med schysst 50-talskänsla.

1 comment:

  1. Musiken. Maten. Motellen.
    Jag är extremt avundsjuk.

    ReplyDelete