04 July 2006

Independence Day

Oj, för några minuter sedan bröt Självständighetsdagen ut här i USA i allmänhet och i Harlem i synnerhet. Som jag skrev häromdagen har det varit en hel del smällare här de senaste veckorna, men nu var det dags för fyrverkerier. Tyckte ett gäng grannar (?) till mig och brände av massvis av raketer på trottoaren här nedanför. Rejäla pjäser.
Som stockholmare är man ju rätt van vid fyrverkerier, jag syftar på såväl Vattenfestivalen som alla nyårsfiranden. Och jag har vant mig vid smällarna här i området på sistone. Ändå blev jag livrädd för några sekunder, när raketerna mer eller mindre for förbi alldeles utanför mina öppna fönster (det är så varmt nu att jag har alla fönster öppna). Kändes det som. Det smattrade och dundrade som hade en krigsmakt haft vägarna förbi.

Men efter några minuter var det roliga slut. Fyrverkerier är nämligen förbjudna i New York för, av säkerhetsskäl, och iår blev det även förbjudet att transportera fyrverkerier in till sta'n. Eftersom man firat den 4 juli med just fyrverkerier sedan 1771 är många rätt sura över detta Bloomberg-förbud. Polisen kom genast och arresterade fyrverkaren här på 127:e gatan.

Bild kommer snart.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment