11 September 2006

Det man inte har i huvudet får man ha på skrivbordet

NEW YORK Jag vet inte riktigt hur Business Weeks FN-bevakning ter sig, men så här ser i alla fall deras arbetsplats i FN-skrapan ut:

Golvet under skrivbordet är fullt av gamla skor och tomma sprayflaskor...i en enda röra. Tyvärr gör bilden inte röran rättvisa.
Jag tror att den reporter som en gång suttit här (men nu är sjukskriven) nog inte varit så aktiv i FN-bevakningen på mycket länge. Tydligen ligger sjukdomar och annat trassel bakom.

Om ni inte visste det så har jag också en arbetsplats på FN, som enda svenska reporter – eller i alla fall tillgång till ett skrivbord som i decennier "tillhört" min kund/uppdragsgivare (a k a Swedish News Agency här), som är en av få svenska nyhetsmedier som är intresserade av vad som händer på FN.

Men den har jag just blivit bortkörd ifrån, till förmån för Al Jazeera. Så tillsvidare har jag lagt beslag på skrivbordet ni ser till vänster i bilden ovan (datorn är min, men inte tidskriftssamlarna och kartongerna...), en plats som tillhört nå'n tysk eller möjligen armenisk radioreporter.

/Gunilla

P S Här nedan ser ni fler av Business Week-damens pappershögar, och till höger en mer normal arbetsplats och en kollega: La Naziones New York-korrespondent Giampaolo Pioli. Ni som läser italienska kan med fördel ta del av hans 9/11-krönika, där han hävdar att alla ceremonier idag mest var en politiserad mediegrej.

No comments:

Post a Comment