27 January 2009

Citat-omröstningen – andra omgången

Här hittar ni en förklaring av kandidaterna i omröstningen om det dummaste och mest oinitierade bidraget i Gömda-debatten. Ni kan rösta här till vänster till och med den 31 januari.

Uppdatering I: Eftersom det är min blogg och min omröstning tar jag mig friheten att göra om reglerna. Sorry!
Jag blev ombedd att plocka bort en nominering, och eftersom det inte gick att göra det när omröstningen startat tog jag bort alltsammans och passade på att rensa i startfältet. De som nu är kvar är de sex stycken som – när 102 röster hade avlagts – hade fått tvåsiffriga röstetal. Tyvärr har några klassiska debattinsatser försvunnit på vägen, men de lär leva vidare på andra sätt.
Ni som redan röstat: snälla, gör det igen! Nu lovar jag att inte peta i enkäten mer.

Uppdatering II: Fast det kanske måste bli en tredje omgång. För det verkar bli jämnt.

Uppdatering III: Ni som följer Gömda-debaclet läser väl Ingrid Carlqvists blogg? Hennes engagerade och initierade texter slår det mesta som skrivs annars med hästlängder. Läs t ex detta inlägg om gårdagens PK-möte i Malmö. Formatet med en längre intervju med Monica Antonsson och mer fokus på hennes arbete, hade antagligen varit bättre i Stockholm också. Långt citat:
Kulturredaktörer bör hålla sig någotsånär à jour med vad folket läser och bemöda sig om att dra igång intellektuella debatter när en bok får så genomgripande konsekvenser för samhället. Efter att nu ha läst Gömda, konstaterade Per Svensson att den islamofobi som genomsyrar snart sagt varje sida, antagligen kommer att vara den enskilt största orsaken till att sverigedemokraterna tar sig in i riksdagen 2010.
Sug på den, ni som fått för er att bråket om Gömda är en storm i ett vattenglas och att vi som kritiserar Liza Marklund, gör det för att hon är en "kaxig, framgångsrik och vacker kvinna". Vi kritiserar henne för att hon medvetet skadat enskilda personer som Mias barn och Osama Awad (mannen med de svarta ögonen), att hon medvetet varit med om att skära bort papporna från barnens liv och för att hon inte skäms det minsta, ens när hon blir ertappad med att ha ljugit sina läsare rakt upp i ansiktet. Så agerar bara en ovanligt kallhamrad människa.
/Gunilla

5 comments:

 1. Äsch, det fick bli Pihlblad igen p g a hans totala undfallenhet. Inte bara en gång utan två gånger.
  Blir det en tredje tro? De tycks ju gilla trefaldighet; "hat, hat, hat", "gång på gång på gång", "det gör ont, ont, ont" (eller var det sista Lena Philipson?)

  ReplyDelete
 2. Ja, man skulle göra en retorisk analys av detta, framför allt Lizas Marklunds intervjusvar.
  Det sista kan vara Lena Ph, men även: http://nyhetskanalen.se/1.823424/2009/01/25/att_hata_liza_marklund.

  ReplyDelete
 3. Ja, det var ju även Pihlblad som klagade över smärta. Han kanske hade lite ont i ryggen efter intervjun i Marbella. Det måste ju vara jobbigt att buga hela tiden.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Tillbaka på moderjord måste jag nog gå igenom alla nomineringar ordentligt innan jag röstar. Så att jag inte har missat något. Men jag har ju månaden ut på mig.

  ReplyDelete