14 February 2009

"AB låter miljonärskan krossa den fattige maktlöse"

STOCKHOLM Jag är på krigsstigen, förstås – och smider planer för framtida artiklar. Men de texter jag tänker skriva – eller den text, kanske – kommer att ta tid på sig att dyka upp.

Ärligt talat har jag gett upp hoppet om svenska medier vad gäller detta, och då menar jag min möjlighet att sälja in artiklar till dem.
Det är ingen konspirationstanke, utan bara lite resignation efter att sedan mitten av december ha försökt sälja in Gömdarelaterat material till alla möjliga publikationer (verkligen många olika vinklar, och till medier som inte är det minsta *styrda* av Liza Marklund – så det är inte det jag försöker påstå). De flesta redaktörer tröttnade på hela soppan innan de började intressera sig för den. Och trots att det skrivits kopiösa mängder så ... ja, ni vet. (Vill gärna tillägga att jag förstås är tacksam för det jag fått skriva i Göteborgsposten, Newsmill och Neo samt för Journalisten.)

Vi får se hur det går med min nu gällande plan – det kan mycket väl bli pannkaka, eller så tröttnar jag. Men går det som jag hoppas och planerar blir det toppen. Att Mia trädde fram nu gör nämligen att jag kan dra igång en grej som jag annars bara avvaktat. Tack, Mia!

Men först måste jag ta mig till USA. I väntan på det kommer här fler läsfrukter – läs genast detta inlägg från alltid kloka Ingrid Carlqvist (som verkar vara på krigsstigen, hon med)! Citat:
Alla läskunniga människor kan enkelt konstatera att Mia ljugit ihop det mesta i böckerna, att hon inte varit tillnärmelsevis så misshandlad och hotad som hon påstår och ändå får hon fortsätta upprepa lögnerna sida upp och sida ner i Aftonbladet. Och nu ligger hennes chatt ute med rubriken: "Jag är livrädd för den mannen"
Jag skriver detta med sorg i hjärtat för jag har under många år arbetat för Aftonbladet, både som frilans och anställd, och förstår att jag i och med detta är så före detta som man kan bli. Kvällstidningar var en gång i tiden den lilla människans försvarare, de lät människor utan röst göra sig hörda. I dag ställer båda kvällstidningarna upp på miljonärskan Mia och låter henne krossa de sista resterna av den fattige och maktlöse Osama.

Läs också signaturen Jonas (kommentar till Ingrid Carlqvists blogg):

Jag tror aldrig jag har sett en så ihålig "bevisföring" som den AB slår upp. Och ett så stort mediautrymme för en absolut glasklar partsinlaga. Och Monica kallas helt enkelt den som startat "bråket".

Och Azahar hos Monica Antonsson:

Att Aftonbladet kunde sjunka så djupt att man underskattar sina läsare på det här sättet trodde jag faktiskt inte. Onödigt att åka till USA – de hade kunnat finna svaren i Mias bok .... Klart att de fick lite bilder oxå ... alltid något.

/Gunilla


3 comments:

 1. Det var Liza och Mia som hängde ut Hermon och i en poltisk agenda tog akter och nyklar hos henne. Beviset om att Ludvika/Smedjebacken begärt plats hos Hermon och stiftelsen finns inte i Hermons uppdragslista. Någon har gjort detta utan tillstånd isåfall eller förfalskat E Hermons namnteckning. Dessutom så skall en telefonräkning runt 20 000 plus ränta betalas för samtal till Asiatiska leksaks tillverkare. Väldigt lätt att kolla med Hermon om hon godkände placering eftersom hon saggt att dom fick bo där gratis. Föresten hur var det med systerns lägenhet som skulle lånasut. ?

  Många frågetecken blir det.

  Hade nog varit bättre om hon fått proffesionell hjälp av Hermon i stället för att gå till Liza och hoppa på en poltisk agenda med besök hos ministrar mm.

  Leroy

  ReplyDelete
 2. Efter att ha läst ditt inlägg kände jag att det var dags för mig att också börja blogga. Tack!

  ReplyDelete
 3. Medborgare X – kul! Välkommen till denna värld! Jag ser att Guillou fått fart på dig också, och ser fram emot att följa din blogg.

  ReplyDelete