25 April 2010

Första sessbilden i New York togs av reporter


NEW YORK Jag återkommer med en rafflande rapport om prinsessbevakningen så snart jag hinner.
Tillsvidare konstaterar jag att en reporter, det vill säga en i det här fallet för det mesta skrivande journalist, tycks ha snuvat alla ditkommenderade fotografer på den första bilden från Newarks flygplats: Verdens Gangs New York-korrespondent Anders Giæver.

Som kom mer eller mindre direkt från Island (vulkanen via Reykjavik–Akureyri–Glasgow), eller han och Thomas Nilsson landade i New York först sent kvällen innan. Många flygplatser på kort tid blev det.

Giævers prinsessbild – som jag inte kunde låta bli att gratulera till – finns på förstasidan av dagens Aftonbladet (se faksimilet ovan; rapporteringen finns ännu ej på nätet) och inne i tidningen:

Uppdatering: Nu på kvällen (svensk tid) lades Aftonbladets text ut på nätet.

Tipstack: Lisa!

/Gunilla

5 comments:

 1. Det går undan med bilder nu för tiden. Synd att det inte blev något mellan Jonas och Madde. Dom passade bra ihop. Men en karl vill man ju ha för sig själv. Sessan har blivit chikanerad inför hela folket. Hoppas hon hittar sin prins snart så kungen och drottningen får lite barnbarn.

  ReplyDelete
 2. "en lögnare i journalistförklädnad"... Talar Guillou om sig själv i dagens krönika i Aftonblandet? Det brukar ju heta att den som sa't han va't. För övrigt tycker jag att Guillou har en hel del bra poänger. Ska snart skriva något själv i ämnet hos Ronge.

  ReplyDelete
 3. Ja, den där krönikan... Guillou har absolut många kloka poänger -- men han drar ner sig själv i träsket genom personangrepp på en konkurrenttidnings medarbetare. Vad har JTL:s utseende med saken att göra? Ser fram emot att läsa vad du skriver!

  ReplyDelete
 4. Nu har Thomas Mattsson kommenterat Guillous krönika och angreppen på JTL:
  http://www.resume.se/nyheter/2010/04/26/expressen-svarar-pa-guillo/
  Jaså, har Guillou kallat sig "den svenska pressetikens ärkebiskop"?
  Guillou har en ful ovana att göra personangrepp, vilket mycket riktigt drar ner hans texter.

  ReplyDelete
 5. Ser nu att också Viggo Cavling tar JLT i försvar:
  http://www.resume.se/asikter/viggos_dagbok2/
  Själv har jag ingen direkt åsikt om JLT, mer än att JG:s utsagor, som alltid, måste tas med en nypa salt.

  ReplyDelete