07 July 2006

Här bor jag (och om gratisätande i Visby)

Så här fint är mitt hotell! Bredablick, ett annex till Hotell Gute. Mina fönster är de två på mellanvåningen, de till höger som delvis skyms av trädet.










I morse fick jag värsta svenska hotellfrukosten – hela baletten, med kokta ägg och räkor, fem sorters bröd (inkl Gotlandslimpa, valnötsbröd och Säve-franska), massvis av pålägg, yoghurt, gott kaffe, färsk ananas... Klar skillnad mot amerikanska äckliga hotellfrukostar.

Men det här med gratisätandet i Almedalen är hype. Antingen så har luften gått ur bjudtillställningarna så här i slutet av veckan. Eller så är det bara att just jag missat allt. Hittills har jag inte ätit en enda måltid gratis, inte blivit bjudit på någon annan dryck än ett glas rosévin av en kompis, eller ens sett någon möjlighet därtill.
Enda undantaget är en extremt kladdig chokladpralin som Hemmafruarnas intresseorganisation bjöd på. Den var gratis. Jag hade klibbig mintfyllning på händer och haka i flera timmar efteråt. Inte kul. Inte bra PR. De borde givetvis ha bjudit på hembakade kanelbullar istället.

Uppdatering: Uppenbarligen var det jag som missade allt, eller jag som var för mycket under the radar. Jag inser det när jag ser Isobels långa redovisning av vad hon blev bjuden på i Almedalen, massvis trots att hon bara var där en dag mer än jag.
Själv blev jag under fyra dagars Visby-vistelse inte bjuden på minsta glas champagne eller äcklig ceasarsallad, eller något alls av vare sig ungdomsförbund eller PR-firma – utan blott på ett glas rosévin av en kompis (som i sin tur fick en Ginger Ale av mig) och på en fantastisk lammfärslunch av Vassa Eggen. Och så tog jag en smörgås i presscentrets kylskåp.
Alla andra måltider (och de var ganska många...) betalade jag själv. Får skärpa mig till nästa år, så att jag har något att skriva om här i bloggen.
För jag håller ju med Isobel om att det är bra att redovisa vad man låter sig bjudas på, om inte annat så för att hålla pli på sig själv; som jag skrev här i april är min policy att inte ta emot någon bjudlunch eller annan muta som inte håller för att berättas om här.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment