10 July 2006

Jo, sport och kultur kan vara politik, men...

STOCKHOLM Det märks att redaktionerna är befolkade av sommarvikarier. Lunch-Ekots tidningskrönikör idag var mycket noga med att tala om vilken politisk färg de olika tidningarna hon citerade har – "liberala Göteborgsposten", "liberala tidningen Expressen", "oberoende socialdemokratiska tidningen Aftonbladet", "obundet moderata Svenska Dagbladet".

Men krönikecitaten handlade uteslutande om Zinedine Zidanes skallning i VM-finalen. Kan ingen på Ekot tala om för vikarierna att de politiska etiketterna de har listor med på redaktionen bara gäller tidningarnas ledarsidor? Inte sportkrönikörerna.

Jag minns en gång för många år sedan då någon tidningskrönikör på Ekot också nogsamt talade om att SvD är "obundet moderat", vilket blev absurt eftersom den som citerades var någon extern skribent som hade skrivit en debattartikel eller ett gästinlägg på kultursidan. Allt blev liksom helt fel om man skulle tänka sig att dennes text var skriven ur ett "obundet moderat" perspektiv.

Så de får allt styra upp lite där på Ekot.

/Gunilla

2 comments:

  1. Hej, Fick av någon veta att om man sökte efter min blogg som jag har som Gunillas blogg, blir man även länkad hit till din sida. Jag var bara nyfiken och kikade in.
    Ha en bra dag!

    ReplyDelete
  2. Cool blog, interesting information... Keep it UP Toyota celica wheels Tamiflu death montana pontiac 2005

    ReplyDelete