09 July 2006

Viva Italia, Viva Visby, Viva Vinäger

STOCKHOLM*) Som den smyg-italiana jag är känner jag mig lite delaktig i segern – skojig match, eller vad?!

Denna del av den tjattrande klassen nu hemma i Gamla stan igen. Såg matchen sittandes i kvällssolen i min fönstersmyg. Kan inte bestämma mig för vilken medeltida stadsdel jag föredrar – men Visby ligger bra till. Om man tar taxi till och från flygplatserna kan man nästan åka dörr-till-dörr mellan dessa mina två svenska favvostäder på mindre än totalt en timme...

Nästa gång måste jag nog fara till Almedalen lite tidigare. När jag kom i torsdags hade ju kulmen redan nåtts. Och, som sagt, inte en enda av de ökända gratismåltiderna eller ett enda glas gratisrosévin (annat än genom snälla och generösa kompisar) så jag får göra om allt nästa år och försöka göra allt rätt då.
Dessvärre misslyckades jag även av olika skäl med att beta av Visbys olika fin-restauranger, såsom 50 kvadrat, Surfers och G:a Masters, så man behöver kanske en vecka på sig.

Inte mer än ett enda av mina fina visitkort delade jag ut heller – det skedde å andra sidan så sent som i bilen till flygplatsen, dit jag fick skjuts av en viss redaktör. Så OK, strategiskt nätverkande in i det sista, haha. Men jag gjorde exempelvis inga framstötningar i pressekreterar-branschen, om någon trodde det. Kanske för att jag märkte hur skönt jag tyckte det var att vara där enkom för mig själv, utan att representera något eller någon. Så jag avser att harva på med mitt värv ett tag till, fattig och fågelfri.

Häromdagen satt jag och skrev på Vinäger, det vill säga ett av Visbys främsta hangout för Stureplanspubliken, vilket var ett utmärkt kontor (se ovan; fotografen föredrar att vara anonym). (Det finns en bild även på själva skrivandet, av annan fotograf, som en vacker dag hamnar på min hemsida.)
Min text handlade om huruvida det är tortyr eller något annat som USA ägnat sig åt i Guantànamo och andra fångläger för illegala kombatanter. Ganska konstigt att ägna sig åt i idylliska Visby. Eller så var det just en rent medeltida inramning som krävdes för att få till det.

/Gunilla

*) Jag inför från och med nu så kallade dateringsorter här i bloggen. Hade uppmanat en kompis att kolla här på bloggen för att klura ut när jag är i Sverige, men det har uppenbarligen inte varit så tydligt. För hennes något förvirrade svar som kom igår blev: "Ok........ nu har jag kollat på din blogg men jag har inte blivit mkt klokare på vart du befinner dig exakt men det är flera platser ..kul med Alexandria. Du är hur som helst inte i Stockholm.".
Var hon fick Alexandria ifrån är lite oklart, för där har jag inte varit (däremot i närbelägna Leesville!).
Rima – nu är jag som du ser i Stockholm!

No comments:

Post a Comment