14 September 2006

Tekniknörderi

STOCKHOLM Hmmm...apropå föregående post, jag har ju två kontor till: Piccolino i Kungsträdgården, och det stiliga pressrummet på UD.

Fånigt tekniskt dilemma: Jag har såklart glömt mitt SIM-kort i New York. Hittade inte mobiloperatörens nummer för att ringa och beställa ett nytt. Var för snål för att ringa Telias nummerupplysning. Tänkte att jag lätt skulle kunna hitta det genom att surfa trådlöst i Kungsträdgården (hemma kunde jag såklart inte koppla upp mig alls, eftersom Telia behagat ändra mitt uppkopplings-lösenord). Men för att alls kunna koppla upp sig till Kungsträdgårdens gratis-wifinät måste man bisarrt nog ha ... en fungerande mobiltelefon, för att få wifi-lösenordet (det jag använde i somras funkade inte längre). Extremt fånigt, särskilt som de säger sig vända sig till utländska besökare. Det kunde väl räcka att man har sin dator, som för alla andra trådlösa nätverk.

Som ni märker har jag nu hittat ett annat wifi-nät – nämligen pressrummets – men alla försök att vara i fas med Stockholmstekniken och vara nåbar är en aning fördröjda...

Men räk- och bulgursalladen på Piccolino var god!

Nu sitter jag och klurar på om jag ska ägna resten av dagen åt att cykla omkring i den extrema värmen, eller om jag ska tota ihop en spek-artikel om den svenska valrörelsen till några utländska blaskor. Kanske det förra!

/Gunilla
som annars sitter och lyssnar på en dragning om en utredning av effekterna av trängselskatteförsöken

6 comments:

  1. Undrar om du nånsin slappnar av....? Blir du inte jetlaggad?
    Hmm...

    ReplyDelete
  2. Hur kommer det sig att du är i Sverige?

    ReplyDelete
  3. Jetlaggad, så in i helvete... Jag är int en sådan som inte lider av jetlag (har hört att det finns så'na). Min hjärna brukar vara som en möglig svamp upp till en vecka efter varje Atlant- eller Gobiöken-korsning. Men jag har så konstigt oregelbunden dygnsrytm ändå, så det märks ingen jätteskillnad.

    ReplyDelete
  4. Förresten, jag är alltid avslappnad. Nästan. Till och med i Studio Ett-direktsändningen var jag det, så det så!

    ReplyDelete
  5. Okej, tänkte ju slippa bli orolig.....:-) Så, ska du bevaka valrörelsen eller är du hemma på "semester" eller en kombination...?

    ReplyDelete