14 January 2007

Chai-överdos in Chhattisgarh


DANTEWADA Äventyr! Fullt upp varje dag. Det är svårt att blogga eftersom vi jobbar dagarna i ända med att äventyra och glida omkring mellan dammiga byar och gudsförgätna städer. Det börjar vanligen vid 8-tiden på morgnarna då vi blir upplockade med jeep av våra fixers, och slutar 12 timmar senare då vi lämpas av vid hotellet för kvällens dos av biryani och naan.

Jag trodde att jag skulle tillbringa min tid i Indien enbart på coola kaffeställen i Bombay och soliga stränder i Goa, för det var det som liksom var meningen när jag for iväg -  men av en slump blev jag meddragen på en resa in i en för de flesta okänd del av landet: södra Chhattisgarh. Vi far mest runt mellan olika små byar i en av Indiens minst utvecklade delar, byar som jag kanske postar bilder och berättar mer om vid tillfälle.

Igår hamnade vi bland annat på skördefest, i förrgår i ett flyktingläger. Och idag har vi ägnat hela dagen åt det ena mötet med det andra för att få olika typer av tillstånd - ändlösa konversationer på hindi som vi inte förstår ett dyft av, ändlösa koppar av översötat chai, massvis med människor att skaka hand med. Men det lönade sig, så imorgon får vi besöka ett område där chansen att träffa naxaliter, vilket är vad vi vill, är 99 procent - och risken att stöta på tigrar och björnar är .... hmmm...något mindre, skulle jag tro.

Tja, denna postning var kanske lite kryptisk, men jag är mitt inne i en story som jag inte riktigt hunnit smälta.
På det hela taget är allt dock fantastiskt roligt, märkligt och konstigt - och hittills har vi inte råkat ut för något värre missöde än att vår jeep fick punktering idag. Och tja, kanske en överdos av chai för min del.

Gunilla

P S Några av er kan ha fått mitt indiska mobiltelefonnummer. Det fungerar inte, eftersom AirTel som jag har som mobiltelefonoperatör inte har någon roaming i Chhattisgarh. Om några da'r, när jag är i Raipur eller Bombay, kanske det börjar funka igen.

2 comments:

  1. Indien verkar spännande! Läste precis din och Per Gs artikel i senaste Neo; den var intressant och välskriven.

    ReplyDelete
  2. Tack!
    Japp, Indien är/var mycket spännande, som väntat!

    ReplyDelete