25 January 2007

Mer nörderi

STOCKHOLM Det finns som tur är fler som är lika kartnördiga som jag är. Magnus Ljungkvist berättar om hur han och hans kompisar tävlar om att ha besökt flest länder och visar idag även sin senaste karta.

Min och Magnus' är ganska lika. Utom att hans Afrikakarta inte är lika pinsamt vit som min.

Men deras kriterium om att man måste ha tillbringat en natt i landet samt druckit en öl där synes mig (och tydligen även Magnus, eftersom han bortser från det) väl hårt. Jag har nog bara varit i en handfull länder där jag druckit öl.

Anyway, min enda kartnördskompis Mats S har varit i mer än 80 länder (så där ligger både jag och Magnus Ljungkvist i lä). Han är även min flygbonuspoängsprogramnörds-kompis, för att inte tala om hur vi kan snöa in på fastighetsjuridik och bostadspriser.

Under våren skulle jag vilja hälsa på Mats i en av hans tre, fyra bostäder – nämligen den i Bogotà, för att knappa in på antalet länder (och för att colombianerna enligt min argentinska spanskfröken talar den vackraste spanskan). Rent färgmatematiskt borde jag såklart istället dra till Buenos Aires (vilket jag kanske också gör).

Gör din egen karta här.

/Gunilla

2 comments:

  1. Men herregud, din karta är ju ett under av globetrotteri, jag blir tvungen att ta ett löjligt stort banklån för att komma ikapp. Men, va fan, smakar det så kostar det...

    ReplyDelete
  2. Men herregud, Magnus, du har varit i Sri Lanka, Oman och Zimbabwe, hur mycket under ligger det inte däri..?! Jag är jävligt avundsjuk!

    ReplyDelete