22 July 2007

Inte i Oklahoma (uppdaterad)

OAXACA Denna vecka tycks ungefär alla mina New York-vänner och bekanta (i alla fall fyra stycken!) ha varit med i Korrespondenterna/Nordegren i P1 och diskuterat USA (och USA-bilden i Sverige).

Läs Martin Gelins intressanta uppgörelse med myten om att "det riktiga USA" är en håla i Oklahoma, och hans punkter om Barack Obama.

Jag kan tillägga, apropå Sara Stenholms resonemang som det återges av Martin, att jag själv under mina sju år i USA bara blivit skickad av någon redaktion till vischan i Midwest en enda gång – och det var inte så mycket för att bevaka "det riktiga USA" som för att skriva om Kenny Bräck när han tävlade i Indy 500 i Indianapolis.

Sedan har jag visserligen på eget initiativ besökt vischan på andra håll, exempelvis småstäder i nordöstra USA, i Michigan, Illinois och i New Mexico. Men jag har aldrig märkt att några redaktörer någonstans i Sverige skulle vara särskilt intresserade av det.

Jag längtar efter att åka till bisarra småstäder i Kansas och Oklahoma - vilket i och för sig inte innebär att jag inte håller med Martin&Sara om att tyngdpunkten i USA-bevakningen absolut måste ligga i New York, Washington*), Los Angeles, Miami, Chicago, San José, Phoenix och de andra storstäderna där amerikanarna bor.

*) Att Washington DC är "en bruksort i politik" kan jag hålla med Staffan Heimersson om...

Uppdatering: Nu har jag lyssnat på denna sändning av Korrespondenterna, programformatet är ju rena porrblaskan för så'na som jag! Ska lyssna på alla. :-)

/Gunilla

2 comments:

  1. Tack för en bra blogg Gunilla! JAg har flyttat från en småstad först till Stockholm, sen vidare till London. New York är det som kommer snart och då är det du skriver stor inspiration!

    ReplyDelete