26 July 2007

Spam

Nedan kommer tre exempel på pressmeddelanden jag fått på sistone. Observera att dessa skickats till min TT-adress, d v s en adress de hittat på en sida där jag presenteras som "TT:s medarbetare i USA" – inte till min vanliga mailadress, i samband med vilken man säkert kan hitta kopplingar till det mesta...


Välkomna på en presentation av Visby 1361. Invasionen

Varför invaderade Valdemar Atterdag Gotland år 1361? I sin nyutkomna bok "Visby 1361 invasionen" söker Gun Westholm svaret på frågan.

I det medeltida biskopshuset "Kapitelhuset" vid Drottensgatan i Visby visas sedan 2002 utställningen INVASIONEN 1361. Det danska krigståget på Gotland.
Vad kan vara mer passande än att låta utställningen bilda bakgrund till den första presentationen av en bok som behandlar de många frågorna om de bakomliggande politiska orsakerna till de sägenomspunna krigshändelserna.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

20 Juli 2007 (publicerat i SvD Näringsliv 20 Juli 2007)

Linklaters Advokatbyrå utser ny VD
Peter Högström har utsetts till ny VD och managing partner för Linklaters Stockholm och byråns nordiska verksamhet. Han tillträder sin nya roll den 1 september då nuvarande VD Jörgen Durban återgår till klientarbete på heltid. Peter Högström är idag ansvarig för Linklaters nordiska arbetsgrupp Företagsförvärv och Bolagsrätt. Denna position hade han även under slutet av 90-talet och var då med om att bygga upp verksamheten.

Peter Högström är född 1961 och verksam vid Linklaters Stockholm, dåvarande Lagerlöf & Leman, sedan 1989. Han blev delägare 1996 och ingår i Linklaters Stockholms nuvarande ledningsgrupp. Peter Högström nämns regelbundet som en av de ledande affärsjuristerna inom företagsförvärv och kapitalmarknadsfrågor i Sverige.

"Vår förmåga att hantera de mest komplexa transaktionerna har gett oss positionen som den ledande globala byrån på den svenska marknaden. Jag ser fram emot att stärka den positionen ytterligare och se till att vi ger våra klienter bästa tänkbara rådgivning och service”, säger Peter Högström.

Utnämningen av Peter Högström till ny VD sker efter konsultation med Linklaters delägare. Som VD kommer han dela sin tid mellan ledarrollen och klientarbete.

“Jörgen Durban har gjort enastående insatser som VD för Linklaters Stockholm. Jag välkomnar nu Peter Högström som ny VD. Peter har de rätta ledaregenskaperna och den erfarenhet som krävs för att bygga vidare och fortsätta utvecklingen av Linklaters kontor i Stockholm”, säger Jean-Marc Lefèvre, Linklaters europachef.

Jörgen Durban är VD sedan 2005 och ingår i Linklaters Stockholms ledningsgrupp sedan tio år. Han ledde förhandlingarna mellan Linklaters och Lagerlöf & Leman inför fusionen 2001.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Pressmeddelande
Stockholm, 2007-07-12

FMSF: Klipp er och skaffa ett jobb!

- SIF utmålar studenterna som riktiga stackare och ropar på deltidssjukskrivningar, a-kassa och sjukpenning. Sällan har de konstruktiva lösningarna lyst så med sin frånvaro. Vad studenterna behöver är avskaffat fribelopp, banklån istället för CSN och låga skatter som gör det lönsamt att arbeta såväl före som efter examen, säger Ulrik Franke, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet, med anledning av SIF:s utspel på dagens DN Debatt.

- Riktig trygghet ges inte av statliga skyddsnät utan av en väl fungerande arbetsmarknad där utbildning tas till vara. Receptet för att nå dit är lägre skatter på arbete, avskaffad arbetsrättslagstiftning och mindre inflytande från konservativa fackföreningar som SIF, fortsätter Franke.

- Naturligtvis har studenter tid att arbeta parallellt med studierna, I alla fall om de ägnar lite mindre tid åt studentsittningar eller kårpolitik. Om SIF verkligen ville förbättra för studenter skulle de förespråka åtgärder som förenklar för studenterna att arbeta, snarare än att bara upprepa mantrat att studier är en rättighet och en heltidssysselsättning, avslutar Ulrik Franke.

För mer information - kontakta Fria Moderata Studentförbundets ordförande Ulrik Franke: e-post ulrik.franke@moderat.se alternativt på telefon: 0739-85 24 80, eller kontakta Fria Moderata Studentförbundets kansli på telefon 08-791 50 05 eller e-post info@fmsf.se

För mer information om Fria Moderata Studentförbundet - se vår hemsida: www.fmsf.se

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Jag tycker ju personligen att det är mycket intressant med det mesta, inklusive Valdemar Atterdag och advokatbyråer och moderat studentpolitik och annat – men grubblar ändå över hur PR- och pressmänniskor tänker, när de tycks skicka sina pressmeddelanden till alla möjliga journalister.

Frågade Linklaters om det fanns någon dold New York-koppling som jag missat (men borde lägga lite tid på att klura ut), och varför de annars skickar sina pressmeddelanden till mig – men fick tyvärr bara veta att jag nu strukits från den spam-, nej, jag menar distributionslistan.

Tipsade dem om att läsa hur en garvad reporter som Andreas Ekström ser på oreflekterat utskickade pressmeddelanden – läs hans blogg den 18 juni (scrolla ned). (Andreas E, om du ser detta! Varför fungerar aldrig dina permalänkar?!).

Uppdatering (se kommentarerna): här är länken till inlägget om pressmeddelanden.

/Gunilla

P S Dessutom får jag massor av underliga mail från amerikanska kampanjorganisationer, men där kan jag se en koppling till mitt yrke. Kan också hända att jag någon gång bett om att få dessa mail...

3 comments:

 1. Jo, men det gör de! Du får äppelklicka eller shiftklicka, så du får upp texten i eget fönster. Lite opraktiskt, jag vet...

  http://www.andreasekstrom.se/wordpress/?p=343

  /Andreas

  ReplyDelete
 2. Äppelklicka för att få en permalänk, aha, det var något nytt... Tack! /Gunilla

  ReplyDelete
 3. ...och det funkade ju hur lätt som helst, när man visste detta!

  ReplyDelete