24 November 2007

Bildspel från vischan i Maine

NEW YORK Mindre mysigt verkar det vara hemma hos fattigpensionärerna i Maine i nordöstra USA. Deras kroppar slets ofta ut i 50-årsåldern, efter decennier av säsongsarbete på hummerfångstbåtar, med potatisplockning eller i blåbärsindustrin. Nu har de futtiga pensioner, drabbas av minskande bidrag till uppvärmning av hemmen och hankar sig fram – ofta med hjälp av matpaket från välgörenhetsprogram. Fast många vägrar ta emot sådana, eftersom de tycker att det finns de som har det värre.
För en av de intervjuade kvinnorna är fredagar veckans höjdpunkt, då rullar hon rullstolen till brevlådan för att sedan frossa i reklambladen som kommer då. Andra unnar sig bingo eller Hersheychoklad, om de får några slantar över.

Gripande läsning om vardagslivet för dessa människor i Maine i New York Times.

Och även om ni struntar i hur dessa gamlingar och handikappade har det, eller inte orkar läsa en längre text just nu – kolla ändå på det välgjorda tre minuter långa bildspel som finns i reportaget (leta efter rutan "multimedia").
Även om jag inte skulle kunna få till riktigt lika fina bildspel själv är det absolut något att experimentera med – ljud, bild och texter i samspel! Men betydligt mer komplicerat än TV/video. Och man kan lägga in bildspel som en funktion på min kommande hemsida. (Hur man kan ta betalt för arbetet med dem är dock en gåta, men det kanske också går en vacker dag.)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment