03 November 2007

Nu med Argentina

NEW YORK Som säkert framgått många gånger är jag barnsligt förtjust i kartor. Kunde inte låta bli att kolla in hur senaste versionen av My World 66 – Visited Countries skulle bli...
Hmmm....Afrika; hmmmm.....Centralasien; hmmmm....Colombia; hmmmm...Ukraina....

Förresten måste jag vara världens enda nu levande svensk under 60 år som inte varit i vare sig Thailand eller Grekland. (Jo, jag har varit i Thailand om man får räkna en mellanlandning på Bangkoks flygplats. Men det får man förstås inte.)

/Gunilla

4 comments:

 1. Ha ha! Imponerande. Slår dig dock på Colombia. Men i Thailand har jag ej satt min fot, ej heller Grekland om man inte räknar en gräbsstation.

  ReplyDelete
 2. Portugal är fint.
  Jag skulle inte ha något emot att resa till Chile. Det har ju varit väldigt inne att resa i Patagonien ett tag men det skulle jag nog hoppa över.
  Och jag slår dig med Saudiarabien och Sydkorea, fast jag har å andra sidan "bara" varit i Sydafrika och Egypten i Afrika.
  Och så vill jag resa till Iran och resa runt, visserligen inte själv men världslägen är sådant att det får dröja. Å andra sidan känns det som om jag är rätt nöjd med resandet för en tid framöver.

  ReplyDelete
 3. Daniel,

  Jag var också väldigt nära en gränsstationen, i Gevgenija i Makedonien – men taxichaufförerna ville ha hutlösa priser för att ta mig in i Grekland, så jag struntade i det och ägnade eftermiddagen åt att hälsa på hemma hos en romsk familj som bodde i en källare intill järnvägsstationen istället. Mycket intressant!


  Jessika,

  Visst, Iran lockar jättemycket, jag har rentav varit inne på att flytta en tid till Teheran... Och Patagonien är jag faktiskt möjligen på väg till, dock endast som avstamp för en annan resa. Vet inte varför det varit så på tapeten, är det något jag missat? Den billiga peson, kanske. Vi får se hur det blir med detta!

  Jag är egentligen intresserad av att resa till i stort sett alla platser, inte bara de jag nämnde...

  ReplyDelete
 4. Jessika,

  Hade hoppats att ingen skulle kommentera det där med bristen på Portugal, det är ingenting annat än riktigt pinsamt att jag aldrig varit där.
  Men jag har varit på andra lusofona platser, i kronologisk ordning: Macao, Östtimor och Brasilien. Samt har haft långt gångna planer på att fara till Angola!

  ReplyDelete