02 November 2007

På glid

NEW YORK Jahapp, så nu är jag tillbaka i New York. Dagens kontor, som jag ju gillar att tjata om, är Society i Harlem. Idag serverade de en riktigt god palsternacks- och fänkålssoppa, med rostade palsternackstärningar och saffran! Och kaffet (jag är för närvarande uppe i tre stycken caffellatte) har varit helt OK, vilket tyvärr inte alltid är fallet på Society.
"Gårdagens kontor" var Bryant Park i Midtown, som jag älskar att sitta i en stund när jag kommer från flygplatsen, och sedan Hotel Algonquins lounge, som jag bara låter patetisk om jag bedyrar min kärlek till mer.

Egentligen skulle jag ha åkt raka vägen hem, men jag bävade lite för att ta itu med det hela – eftersom jag behövde koncentrera mig på att få iväg vissa texter först.
Så jag kom hem först mitt i natten, och kunde konstatera att där inte fanns några jobbigheter att ta itu med alls, i alla fall inte just då. Utom att där inte längre finns någon router eller Ethernatsladd – så för närvarande kommer jag inte åt Internet hemifrån. Därav Society-häng hela dagen idag!

Mellan Hotel Algonquin och hemfärd var jag och en del av mina kolleger på husmanskostmiddag hos pressrådet på svenska konsulatet. Tyvärr missade jag branschskvallret om Ulrika Schenström och hela den soppan, och så mycket annat skvaller serverades det nog inte – däremot goda wallenbergare!

Ikväll ska jag och min kompis U försöka hitta någon lämplig champagnebar på sta'n. Vi har nämligen samma anledning att fira: att vi båda på varsitt håll blivit av med besvärliga inneboende. Mer om detta senare.

/Gunilla

1 comment: