Cirka 6 portioner:
• Fisk och skaldjur, ungefär lika delar av
– gösfilé (c:a 150 g)
– uerfilé (dito)
– tonfisk (1 kotlett)
– pilgrimsmusslor (3–6 st)
• Chilifrukter av olika färger (orange habanero, grön, röd och gul), 1/3–1/2 av vardera; finstrimlad
• Färsk koriander, 1 knippe/kruka; finhackad
• 5 vitlöksklyftor; finstrimlad
• Salt och peppar
• Grönländska räkor (”stora” från frysdisken; tinade och skalade; c:a 15 st)
• ≈1 dl pressad lime (eller limejuice på flaska)
• 1 rödlök (finhackas el strimlas)
• 1 mango (tärnas)
• 1 decimeter gurka (tärnas)
• 1 apelsin (tärnas)
• 1 passionsfrukt, inkråmet
• ≈0,5 dl olivolja (med citron)
1. Skär fisken och pilgrimsmusslorna i små kuber, kanske 1 x 1 cm eller lite större. Blanda med chilifrukterna, koriander och vitlök. Salta och peppra. Ställ kallt i minst 30 minuter.
2. Blanda ner räkor, rödlök, limesaft, mango, gurka, apelsin och passionsfrukt i fiskblandningen. Slå över olivoljan. Låt dra i minst 10 minuter.
3. Servera i glas. Dekorera varje glas med exempelvis en limeskiva eller några korianderblad.
15 January 2008
Gunillas ceviche-recept
Etiketter:
Allt om mat,
Matlagning/recept,
Matnörderi,
Restaurang- och barliv
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Skall inte fisk och skaldjur grillas?
ReplyDelete