05 February 2008

Kaviarkalas

NEW YORK Just nu har det ackumulerats inte mindre än fyra (4) stycken tuber med Kalles kaviar i mitt kylskåp.
Det händer kanske en gång vart tredje år att jag äter den typen av kaviar, eller romkräm som det heter på finlandssvenska. Det är när jag kommer på att man kan tota ihop ett stiligt och gott cocktailtilltugg, genom att smeta ut kaviar tunt på en platta utkavlad smördeg, som man rullar ihop, skär i snittar – stora som en enkrona ungefär – och gräddar snabbt på hög värme (courtesy of Helene).
Jag misstänker att min (svenska) januarihyresgäst bunkrat på Ikea, där säljs det minsann kaviar. Men det finns New York-kylskåp som innehåller fler Kalles-tuber än mitt ... nämligen 12.

/Gunilla

1 comment:

  1. Mycket kaviar blir det =)

    FÅr man fråga vad det är du gör egentligen? Reser runt i USA och kikar lite?

    / Martin

    ReplyDelete