30 March 2008

Svenska ambassaden "the 'in' place to be"

NEW YORK Mail från min kompis Paul i Washington:
hi gunilla,

thought you might find this amusing... Im now on the mailing list for house of sweden! its becoming quite the 'in' place to be with their dj'ed cocktail parties and
cultural events ... :-)))

-paul
Hm, låter nästan som generalkonsulns residens här i New York under Olle Wästbergs tid här!

(Här tänkte jag klistra in en bild på inbjudan som Paul hade fått, en stilig bild på en spegelblank skärgårdsvik i solnedgång, men det fungerade visst inte alls eftersom det var en PDF-fil. Hur gör man om PDF till .jpg? "Spara som" eller nå't funkar inte.)


Uppdatering! Med hjälp av Alex' tips (se kommentarfältet) gjorde jag helt enkelt en skärmdump (shift + äpple + 3) Så gjorde jag om den till en jpg-fil m h a bildhanteringsverktyget Resize'Em. Mer finlir än så behövdes ju inte denna gång.

/Gunilla

7 comments:

 1. En lätt och snabb metod är att öppna PDF-dokumentet, ta en Print Screen, och sedan klistra in i ett bildredigeringsprogram, och spara som jpg.

  ReplyDelete
 2. Hm, funkar inte... HIttar inget kommando "Print screen". Under kommandot "Print..." finns en rad möjligheter som att exportera till iPhoto (ej Photoshop eller annat bildredigeringsprogram) men när jag försöker med dem står det bara att Adobe (PDF) inte stöder den funktionen. Oh, well, det var inte så viktigt. Tack för hjälpen!

  ReplyDelete
 3. Eftersom jag vet att du sitter på en mac... Äpple-skift-3 sparar en bild av skärmen på skrivbordet - alltså "Print screen"-funktionen.

  ReplyDelete
 4. Texten "Please RSVP ...", det blir väl tautologi?

  Please respondez s'il vous plaît ... om jag nu stavar rätt. Skolfranska sitter inte riktigt ...

  /Stefan

  ReplyDelete
 5. Stefan,

  Visst är det en tautologi, men jag skulle nog hävda att "arressvipia" blivit ett eget verb vid det här laget, och att det inte spelar någon roll vad det egentligen betyder.

  I USA finns en del andra franska inslag som blir lite lustiga:
  • entrée – står här för huvudrätt (förrätt heter appetizer)
  • maître d' (istf maître d' hôtel) för hovmästare

  ReplyDelete
 6. Johan, nu fattar jag äntligen vad du menar – tack! Men på min dator behöve r man inte krångla med vare sig bildredigeringsprogram eller "spara som....jpg", har jag upptäckt". Räcker med att markera med hjälp av shift + äpple + 4, så sparas automatiskt en jpg-fil av det man markerat.

  ReplyDelete
 7. Ingen orsak! Kul att det löste sig även på Mac. Ha det bra.

  ReplyDelete