07 March 2008

Välkommen till KamakuraNEW YORK Ni får stå ut med att bilderna från Manilla och Tokyo hoppar upp lite hipp som happ, med bristande kronologisk ordning. Så kan det bli ibland.

Anyway, den 25 februari var vi i Kamakura med omnjed. Kamakura kan nog enklast beskrivas som Japans svar på Sigtuna, det vill säga en forntida huvudstad. En mycket bra dagsutflykt från Tokyo. Många tempelbyggnader var det, men också promenader och små tågturer genom helt vanliga bostadskvarter.

Detta tempel tror jag var en av de nyare byggnaderna i området, men icke mindre stiligt:Drakar och kanske demoner:


Minsann, fick vi inte skåda Fuji-berget! Jodå, det vita ni kan ana lååångt borta vid horisonten, precis mitt i bilden nedan, är Fuji (ni ser det aningen bättre om ni klickar på bilden).Här är min enda japanska kompis: Sayuri!Någon bild på mig själv – av alla dem som Sayuri tog – kan jag absolut tyvärr inte visa. Nog för att jag brukar se ut som en riktig vandrande reporterklyscha, men denna dag i Kamakura var det faktiskt värre än vanligt.
Inte nog med att jag hade på mig en khakigrön trenchcoat – nä, dessutom var jag tvungen att släpa med mig både kameraväskan och datorväskan, med innehåll, som om jag liksom skulle rapportera från Kamakura-fronten i realtid till en ivrigt väntande hemmaredaktion. Och handväskan var full med The Economist, som jag i teorin hade kunnat läsa på tåget. Tre tunga kollin, det var åtminstone ett för mycket. Ni kan tänka er själva hur fånig jag såg ut.

Ni får se denna Buddhastaty istället:

4 comments:

 1. Åååh, vad jag längtar till Korea när jag ser bilderna!!
  Som hemma, fast annorlunda.

  ReplyDelete
 2. Åhh, jag har också varit i Kamakura, fast 1999, men det verkar se ungefär lika ut. En fin dagstur från Tokyo. Jag hörde nånstans att Buddastatyn är den största eller näst största i hela japan..?

  ReplyDelete
 3. Kamakura är sig nog likt!

  Fast den näst största Buddhastatyn sägs vara denna:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ushiku_Daibutsu

  ReplyDelete
 4. den största buddhastatyn finns i Naha, i det gigantiska templet todai-ji. En trevlig dagsutflykt från Kyoto. Åk inte under skollov.

  ReplyDelete