12 April 2008

Lördagsgodis

NEW YORK Till skillnad från igår blev det idag chokladjordnötssmör till frukost! Ingen senapssill.
Mmmm, samma producent tillverkar numera även lönnsirapsjordnötssmör... De här burkarna blir Årets julklapp 2008, tror jag minsann.

7 comments:

 1. Åh lönnsirap, jag älskar lönnsirap!

  ReplyDelete
 2. Jag har inte testat "Mighty Maple", men den enda yoghurt jag köper ofta här är smaksatt med lönnsirap(skemikalier). Väldigt gott, särskilt med skivad banan, hackade valnötter och kanel!

  ReplyDelete
 3. Varning! Jag kollade Skippys innehållsförteckning för jordnötssmör här i Sverige. Den är laddad med härdade transfetter.

  Numera gör jag mitt eget jordnötssmör i mixern. Nötter och lite olja är allt som behövs. Men små laddningar, för det härsknar.

  /Stefan

  ReplyDelete
 4. Faktiskt står det på etiketterna på dessa burkar att de inte innehåller transfetter!

  Här i USA kan man också köpa nymald jordnötssmör i vissa butiker, t ex Fairway och Whole Foods. Det ser dock ganska kladdigt ut vid de kvarnarna... Säkert bättre att göra själv! Har du testat att hälla i lite lönnsirap, eller chili?! ;-)

  ReplyDelete
 5. Turkisk yoghurt med lönnsirap är inte helt fel heller.

  ReplyDelete
 6. Chili låter som en kul ingrediens i jordnötssmör. Ungefär som choklad med chili i. Det är jättegott!

  Jag är säkert den ende i hela världen som äter mackor med jordnötssmör och skivade tomater on top of it.

  Fick häromveckan ett jättesug efter jordnötskakor efter att jag varit i norr och fick några dylika köpekakor till kaffet. Å egna kakor gör jag typ vart femte år. Nåja, de blev iaf goda till mina kaffetunnor under arbetsdagarna. Så för mig som jobbar hemifrån kan det bli ett skönt avbrott fr skrivbord och laptop att fixa något sådant - vart femte år alltså.

  Jordnötskakor ca 40-45 st

  2,5 dl Salta jordnötter
  160 g Rumsvarmt smör (eg var det 200 gr i originalreceptet, men jag drog ned och ökade istället havregryn; intalar mig att det plötsligt blir väldigt nyttigt då)
  2 dl Socker
  1 ägg
  2 1/2 dl Vetemjöl
  1 tsk Bakpulver
  2,5 dl Havregryn

  Grovhacka jordnötterna. vispa smör o socker till en vit kräm, tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver o havregryn o rör ner i smörkrämen tillsammans med jordnötterna. Klicka ut på smörpappersklädd plåt med matskedar. Lägg klickarna glest, de flyter ut vid gräddningen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 200 grader. Låt svalna på plåten efter att ha ”lösgjort” dem.

  /Stefan

  ReplyDelete
 7. Jag menar, hela U.S.A. är ju som ett enda jordnötsfält. Jordnötter överallt. Allt godis smakar antingen jordnöt, kola eller körsbär/cherry. Eller en kombination av allt. Tacka vet jag Marabou- och Fazer-godis.

  /Stefan

  ReplyDelete