24 June 2008

En kväll i Central Park


NEW YORK Idag skulle ni ha varit i New York! Här har varit en riktigt härlig sommardag, som jag lite för syns skull tillbringat på ett intressant seminarium om aktuella väljarströmningar i den amerikanska opinionen med en demokratisk och en republikansk s k pollster – men i övrigt på Riingos uteservering och just nu i Central Park. Ljumma sommarvindar, precis lagom varma solstrålar och en påse bigarråer. Ett trevligt kontor, även om det vore bra med solcellsladdning på datorn.

Jag tror att jag skrivit några gånger tidigare om hur märkligt det är med Central Park. Jag har ju gått omkring i den precis hur många gånger som helst, och ändå hittar jag något helt nytt i den vid varje besök. En ny, skön plats; en för mig hittills okänd attraktion; ett vackert perspektiv eller en annorlunda genväg – det blir nästan alltid en aha-upplevelse.

I söndags var vi några stycken som hade en slags picknick i parkens sydöstra del, och det är den ni ser på bilden nedan. På vägen dit passerade vi då ett slags nöjesfält som jag garanterat inte hade en aning om existerade. Och nu sitter jag på nästan samma plats igen – en kuperad del av parken med utsikt över en fågeldamm med en välvd stenbro, lummiga träd, pelargonie(?)planteringar och, förstås, en massa stiliga skyskrapor.


Jag hade förvisso sett den här delen av Central Park, för jag har gått igenom där på kvällen på väg från Upper East Side till "min" tunnelbanestation vid Columbus Circle. Men jag hade aldrig sett den i dagsljus (åtminstone inte under detta millennium) och inte vad jag kan minnas vistats där. Vilket är konstigt, eftersom det är en av de absolut mest lättillgängliga delarna av parken. Man bara går ner för trapporna vid den vägkrok som skär in i dess sydöstra hörna.

Och trådlöst Internet finns här också... Inte parkens eget, men något från något hus i närheten. Kommer just från Apple Store, där det som vanligt var helt proppat av människor trots det sköna sommarvädret!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment