07 July 2008

Sangriarecept?

NEW YORK De serverar så otroligt god sangria på Hudson River Café att jag blev inspirerad att göra egen hemma.

Men jag hade inte alls alla deras ingredienser, exempelvis rom och färsk ananas, hemma – och jag orkade inte gå och handla alla andra saker man skulle kunna tänkas stoppa i sangria heller (citron/apelsin/lime, citronsoda eller vad man nu har).

Så det blev så att jag rörde ihop lite av varje som råkade finnas i köket:

• 1 flaska rött vin (australiensisk shiraz)
• 1/2 flaska glögg (ja, faktiskt...en svensk hyresgäst /hej, Ulrika!/ hade lämnat kvar den i kylskåpet – och ja, den är från i vintras)
• några deciliter druv- och persikosaft
• några matskedar strösocker
• tärnad frukt: 2 färska aprikoser, 2 röda plommon och en tadaaaa....champagne-mangofrukt (en nyhet för mig, men vad allt har de inte på Fairway's – världens bästa snabbköp! men tala om renommésnyltande varumärkesnamn...).

Nu står sangrian och drar i kylskåpet över natten, så får vi se hur det blir med den. Frågan är nu om det räcker med att tillsätta isbitar, eller om den ska få lite citronläsk eller skivad lime eller nå't också imorgon (när/om jag orkat gå och handla mer).

Nätet är fullt av sangriarecept, men tipsa gärna om ni har några specialknep! Man vill ju inte gärna bli beskylld för att tota ihop "flytande fruktsallad" eller "fulla frukter".

Uppdatering 8 juli: Jag köpte till sist en citron, och hyvlade av lite skal som åker ner i sangrian (tanken var att det skulle bli en lång, tjusig, sammanhållande spiralformad remsa, men det blev mest små hyvelspån); skivade halva citronen samt öste ner en halv flaska Canada Dry med lime- och citronsmak. Det blev en rätt god sangria, både med och utan citronen! Glögg är en bra sangriaingrediens.

No comments:

Post a Comment