26 September 2008

"It's Alaska, it's just right over the border"



Någon som inte får flashbacks till muntliga tentamina när man inte hade gjort läxan ordentligt (eller alls läst boken man skulle bli förhörd på) men ändå försökte?
Andrew Sullivan skriver: "All you can say is: unbelievable. Except it's true. She is the vice-presidential candidate of a national political party. Seriously."
/Gunilla

4 comments:

 1. Jag tycker faktiskt inte alls att det är så förfärligt som alla besserwissers säger. Bara för att man inte är ALLvetande i varje sekund så behöver man inte vara dålig ledare för det. Jag menar, Bush har ju en jättestab som hjälper honom att "komma ihåg" alla detaljer. Det fanns förresten en som folk tycker framstående president som var väldigt okunnig i detaljer, Ronald Reagan.

  Sen måste jag personligen - som är bedårad av fenomenten Sarah Palin - vidgå att en del av hennes lyster har försvunnit. Beror det på motståndarpolitikernas angrepp, massmedias utforskande eller att jag är bättre informerad idag?

  /Stefan

  ReplyDelete
 2. Nä, man behöver inte vara allvetande, men det får väl ändå konsekvenser för allmänhetens syn på ens (vice)presidentmässighet när man snurrar till sina svar så till den milda grad. Man behöver inte kunna detaljer, men kanske åtminstone försöka besvara frågan (eller vara offensiv på ett mindre svamligt sätt).
  Med detta sagt, nog ger sig Sarah Palin in i intervjuerna med friskt mod! Det är klart att det i sig är inspirerande.

  ReplyDelete
 3. Jag fick en ny och mer negativ bild av Sarah Palin under hennes konventtal, då hon var så himla "smug" (typ nedlåtande) mot Obama och alla andra åsiktsmotståndare. Talet var förstås lysande, men hon var bara allför "smug" i min smak.

  ReplyDelete
 4. Stefan, du kan ju kolla på slutet av denna del av Couric-intervjun:

  http://www.youtube.com/watch?v=Vbg6hF0nShQ

  Se sista minuten, särskilt de sista tio sekunderna.

  ReplyDelete