09 October 2008

Årets swiftboat – fikonätande apor?

NEW YORK På andra sidan en nära förestående deadline ska jag skriva mer om denna artikel i American Thinker, i vilken skribenten Jack Cashill försöker leda i bevis inte bara att Barack Obama haft alltför nära kopplingar till [60-talsterroristen] Bill Ayers, utan att det dessutom skulle ha varit han som spökskrev Obamas "Min far hade en dröm" (eller att de skulle ha haft samme spökskrivare).
Skribenten medger att han inte har några bevis, men finner det alltför otroligt att en 33-åring som inte publicerat några artiklar eller andra texter plötsligt klämmer ur sig en hel, litterär, sedermera kritikerrosad bok. Han hittar också en rad saker som inte hänger ihop i manuset.

Räkna med att detta poppar upp mer framöver – folk är nog trötta på mer eller mindre lösa kopplingar om gamla skandaler (Ayers, Wright, Rezko) men en ny skandal piggar alltid upp. Vad jag vet är detta en ny grej (nåja, några veckor gammal). Och anklagelser om att Obama skulle ha ljugit om att han skrivit boken självt slår ju direkt mot hans allmänna trovärdighet. En bok som alla sett i travar i boklådorna är en mer konkret koppling än diverse styrelsesammanträden i det förgångna. Lägg därtill att det finns gott om medier (sic!) som bara väntar på att få publicera smaskigheter om Obama. Även vaga anklagelser riskerar att sätta sig som sanningar.

Men jag får återkomma i ämnet. Då ska jag leta upp en artikel i New York Times som publicerades tidigare i år, och där en rad bekanta till Obama som hade fått läsa och ha synpunkter på manus under resans gång talade om honom som författare. Här berättar Obama själv kort om sin skrivprocess.

Tyvärr är det bara alltför uppenbart att skribenten i American Thinker är ute efter Obamas skalp – det finns rätt många konspirationsteoretiker på högerkanten som nu desperat gör allt för att avslöja Obama som bedragare och bluff. De har bara några veckor på sig! Dick Erixon skriver utförligt om Obamabubblan. Det ska bli intressant att se om storyn om boken – som trots allt har mer substans än ryktena om Obamas islamska tro... – får ett eget liv.

Om inte annat kan ni i artikeln läsa ett uselt poem om fikonätande apor som Obama ska ha fått publicerat 1981. Jag hoppas verkligen att han faktiskt har skrivit det, för annars är det en väldigt ful attack (att koppla Obama till apor).

Förresten, vad är adressen till den där sajten där Barack Obamas kampanj ska försvara sig mot alla lögner som dyker upp? Jag kommer inte på vad den heter.
Uppdatering I: Här är den, och vi får se om det dyker upp något om bokpåståendena där också så småningom. Skulle tro det.

Uppdatering II: "All The Sad Young Cashills: Jack Doggedly Pursues Long-Since-Debunked Myth": "So there you have it: Jack Cashill, continuing his quixotic quest of proud, defiant anti-intellectualism. Just what America needs."

/Gunilla

P S Just som jag hade skrivit detta kom ett mail från Joe Biden:
So what's left for the McCain campaign? Negative attacks and lies.
And it's even worse from some of the well-funded outside groups supporting McCain, whose sole purpose is tearing Barack down with smears.
Instead of focusing on the issues that really matter, our opponents are doing everything they can to encourage this toxic atmosphere.
We cannot stand by and let them get away with it.

No comments:

Post a Comment