24 November 2008

165 istället för 488 dollar i bilhyra

SAN FRANCISCO Här ett tips till er som vill hyra bil i USA (eller någon annanstans i världen, för den delen): Boka genom Auto Europe. Dels ingår fria mil, försäkringar etc, dels verkar det vara mycket billigare än de amerikanska hyrbilssajter jag kände till tidigare.

När jag körde omkring i Pennsylvania/Ohio/West Virginia i oktober hyrde jag genom Auto Europe för första gången, efter ett tips från en kompis som än van bilhyrare i USA (tack, C!). Det blev mindre än halva priset av det pris jag annars hade på gång.

Nu blev det likadant igen. Dessa priser fick jag från Orbitz (som jag bokar de flesta flygbiljetter genom):

Detta gäller fyra dagar. Min bokning genom Auto Europe ger mig en Alamo-bil (brukar normalt vara billigare än Hertz) för 128.32 euro, alltså motsvarande 165 dollar. Jämför med 488, eller för den delen med 1 441 dollar (jag är dock inte säker på exakt vad som ingår i det ena respektive det andra)!

Några nackdelar:
• AutoEurope hade ingen bil/uthyrare tillgänglig i Stockton imorgon, som jag försökte boka. Men eftersom det blev så mycket billigare tar jag istället en bildag extra och kör från San Francisco istället.

• Man får inga flygbonuspoäng (inte för att det brukar bli så många för bilhyra).

• Lite krångligt med betalningsbekräftelser och bokning – jag fick tala med personer både i USA och Tyskland, och fått invänta flera mail. Men det berodde delvis på att jag hyrde idag och ville ha bilen genast. Tror det blir smidigare när man bokar i förväg. Jag har valt att återlämna bilen på en annan plats än där jag hämtar upp den (ingen extra kostnad!) och tydligen kunde man inte göra så för den biltyp jag hade begärt – därav en del av det extra strulet. Tror dock jag blev uppgraderad istället...

Vad har ni för erfarenheter av Auto Europe? Här finns en sajt med både positiva och negativa kommentarer (även om många av de negativa inte gäller Auto Europe utan hyrbilsfirmorna).

/Gunilla

No comments:

Post a Comment