05 January 2009

Astrid om "Gömda"-debatten: "Inga mer monster!"

STOCKHOLM Ikväll har jag varit barnvakt åt Astrid, 3 år. Vi ägnade oss åt att tillsammans laga köttbullar med tomatsås och ugnsstekt potatis, och till min glädje visade hon faktiskt stor fallenhet och stort intresse för matlagning. Det är ganska tacksamt att vara barnvakt, när det är ett spännande äventyr för barnet i fråga bara att skölja potatis, hälla upp olja i stekpannan och öppna en konservburk tillsammans med faster.

Dessutom läste vi underbara "This is New York" från 1960 (förbluffande aktuell, faktiskt, och bara uppdaterad med några få detaljer såsom antalet hissar och konstmuseer).

Och så spelade vi, som vi ibland gör, in diverse videor med hjälp av datorn. Denna film handlade från början om ett toalettmonster. Men när jag tittar på den igen inser jag att Astrid egentligen, genom att såväl skapa som vara rädd för och till sist avslöja monstret medelst upplysning, omedvetet lyckas illustrera stora delar av debatten om "Gömda" (ja, jag inser förstås att den ätit sig lite väl långt in i mina hjärnceller):


/Gunilla

No comments:

Post a Comment