18 February 2009

The Gift that Keeps Giving

STOCKHOLM Här är lite kittlande läsning för alla er som röstade i tävlingen om det dummaste citatet i Gömda-debatten.

(Marisol, berätta gärna om dina erfarenheter i kommentarfältet om du ser detta!)

/Gunilla

7 comments:

 1. Gunilla, kära FB vän.
  På FB Gömdatråden,sid 672,inlägg 8059
  kl 13.20 sign Pentyl.

  Just därför är den här debatten så viktigt.
  Det inlägget säger allt!

  Det är väldigt kloka människor på FB.
  lena

  ReplyDelete
 2. Ja du Gunilla, man blir mörkrädd när man ser hur vissa människor tänker (eller snarare tänker INTE). Jag pratade med Inger, ville höra av henne själv att Gömda är en bok man ger till sin tonårsdotter, trodde inte på att någon kan säga så där... Och hon bekräftade det!!!
  Jag försökte få min dotter att läsa den (bara för att se vad hon tyckte). Hon kunde inte läsa boken, Den är hemskt obehaglig och hemskt dåligt skriven!! sa hon, och vägrade, helt enkelt.
  Dessutom så förstår jag verkligen inte hur en socialdemokratisk högt uppsatt politiker inte ser RASISMEN som genomsyrar hela boken. Jag tycker att man borde VARNA för den istället. Och inte undra på att främlingsfientlighet florerar i våra dagar. När man har läst denna smörja i 15 år och ingen har reagerat... Som Mussolini sa:
  Miente miente, que algo queda...
  /Marisol

  ReplyDelete
 3. Lena: hur hittar man det?? jag har också FB.
  /Marisol

  ReplyDelete
 4. Detta har jag kopierat från FB.
  Hoppas ingentar illa upp,men det var så bra. fint om fler får läsa det.Är inte så bra på länka. lena

  Den genomsnittlige svenske journalisten har glömt att människor har offrat sina liv för de nuvarande yrkesutövarnas möjligheter att skriva vad det vill i blaskan (precis vad som helst, om lögn, sanning och Pamela Andersons pattar).
  De tenderar att inte tänka på att det är tack vare att människor fått sina familjer utplånade som de kan sitta tämligen tryggt och pilla i QuarkExpress och hämta kaffe i automaten och klaga på lönen.
  De njuter idag frukterna av forna tiders kamp och de maximerar sin egen bekvämlighet. Ibland, när de vill verka heroiska, påpekar de att det minsann skjuts journalister i Afganistan och Ryssland - all heder åt dig min lilla kvällstidninsvän!
  Vi har en reporterkår som tar sin ställning för given och aningslöst tar demokratin för given.

  Deras flathet gör det möjligt för marklundare att skoningslöst profitera på journalismen och på demokratin. De som skulle försvarat demokratin är idag de som mer än någon annan gör demokratins undergång möjlig. Lars Johan Hierta snurrar som en slagborrmaskin i graven.

  Detta sagt med all respekt för de FB-aktivister som jag vet är yrkesverksamma som journalister. Det finns många privata ideal på redaktionerna, men man kommer aldrig ifrån att frågan om demokratins vara och förutsättningar alrdrig berörs i svensk press (utom Ordfron och Neo, typ).

  Det spelar ingen roll, för mig, vilka klandestina skäl AB har för sitt agerande. Det räcker med att konstatera att de har inte varit intresserade av att avtäcka några sanningar. Det är tillräckligt för att utesluta alla andra argument angående AB:s status. och övriga mediasveriges tystnad talar sitt tydliga språk, med de få undantag vi diskuterat livligt här.

  ReplyDelete
 5. Glömde att skriva att det var sign Pentyl på FB
  Som är författare till ovanstående.

  ReplyDelete
 6. FB betyder här Flashback inte Facebook.

  ReplyDelete
 7. Tack, Lena – jag såg det på Flashback igår, men hann inte kommentera.
  Jag skickade det däremot genast vidare till Neo (skulle ha skickat till Ordfront också, men jag har tyvärr aldrig skrivit för dem – skulle gärna vilja) för det är verkligen bra att de publicerar mediekritik.

  ReplyDelete