18 February 2009

Ord och inga visor

STOCKHOLM Det här inlägget om Gömdagate är riktigt bra – tyvärr av en anonym skribent (ge dig gärna till känna så att du kan få vederbörligt erkännande!).

Citat (SVT Opinion, kommentarfältet – 01.57, 18 februari):

Genom Antonsson så avslöjades inte bara lögnerna i "Gömda" på köpet fick vi efterhand sanningen om korruptionen inom svensk media.

En efter en har de klivit fram och gjort bort sig. Aftonbladet, Piratförlaget, TV4, DN, Expressen – vi har fått klarlagt att våra medier inte alls styrs av de journalistiska värderingarna. Det är journalisters privata bussiness som styr.
(– – –)
Peter Althin är advokat för både Aftonbladet och Piratförlaget. Han inser tidigt stora risker för förtalsstämning och skadeståndskrav mot både Marklund, "Mia" och "Piratförlaget". Han inser att de grova internationellt spridda anklagelserna mot framförallt "Osama" – mannen med de svarta ögonen – kan kosta många många miljoner för alla inblandade parter. Speciellt svårt är att "Gömdas" lögner och förtal av Osama är spridda i flera länder än Sverige som har mycket större skadeståndsbelopp än i Sverige där de är väldigt låga.

Ahltin tar därför och lägger upp strategin för försvar och sätt att göra sig fri ifrån ansvar. Nu försöker man istället för att som tidigare ta ställning för att "Gömda" är sann, så väljer man nu att låta Mia hänga fritt och peka på henne och säga att det är "hennes story" ...inte vår!!!! Ett patetiskt försök till efterhandskonstruktion för att räddas vad som räddas kan. De har redan insett att Liza är KÖRD som produkt, guldkalv och varumärk. Nu gäller det att lindra skadorna, Liza får naturligtvis samma råd...PEKA och SKYLL på Mia!!!

(– – –)

Som av en händelse går Guillou ut i Aftonbladet och förklarar "saken som härmed avgjord" och verkar nästan tro sig själv, att han både skulle ha makten att avgöra det och att Aftonbladet härmed skall ses som utan ansvar i frågan. I'm extremely sorry Guillou, but that ain't gonna happen!!

/Gunilla

2 comments:

 1. Detta är verkligen ett märkligt agerande, för att rädda Lizas varumärke har Guillou förstört sitt eget. Nu har Piratförlaget två oetiska och oseriösa frontfigurer i stället för en. Jag hade verkligen trott att Guillou med den erfarenhet han har skulle se att Liza var rökt för länge sedan och att gammelmedia i mångas ögon är pase.

  ReplyDelete
 2. I´m not surprised!

  Since:

  "When the shit hits the fan. It´l bee thorougly spread."

  I hope A Widebeck and media could ask the poeple that are "painted out" in the stories choose to come forward.

  Helenas Daughter just did and I hope that Loui and Sarah and Mickael has a right to aks for answers.

  Why did they have to crush E Hermon and her buisiness?

  If she was running her buisness from a heart. What was the political agenda and why did they do it.

  What was the markeeting agenda that took over?

  Who where involved in this?
  Leroy

  ReplyDelete