18 February 2009

Reporterdebut

Marianne och Gunilla Kinn, inför intervju om Stockholms skolmat – till Svenska Dagbladets sida "Svenska Barnbladet" april 1981.Foto: Kent Östlund, Svenska Dagbladet (papperskopia fotograferat av min dator).

/Gunilla

9 comments:

 1. Gunilla, man kan ju nästan sluta sig till att du var plugghäst som liten. =))

  ReplyDelete
 2. Hahaha, håller med. Men du ser jättegullig ut, och du är dig lik..!!
  /Marisol

  ReplyDelete
 3. Men var får ni det ifrån? Helluggen?

  Jag minns att jag ringde till barnpsykologen i P3:s program Dialog när jag gick i högstadiet, för att jag tyckte det var jobbigt att en kille i klassan hade kallat mig just "plugghäst", så nu river ni upp traumatiska barndomsminnen av illa underbyggda och illvilliga beskyllelser... ;-)

  Jag har alltid haft dålig studiedisciplin, men i högstadiet behövde jag definitivt inte plugga särskilt mycket (till skillnad från den dumma killen, som hade stödundervisning och nog fick kämpa en del).

  När jag gick i trean (på bilden) tror jag inte ens vi hade några läxor, inte särskilt många i alla fall.

  Jag var nog ganska understimulerad hela grundskoletiden, därför sysslade jag en hel del med olika reporter-wannabegrejer...

  ReplyDelete
 4. Left handed I can see, kreativ och rastlös?

  ReplyDelete
 5. Hahahaha.. jag har också kallats för plugghäst, men jag har alltid tyckt att det är något bra..!! inga traumatiska minnen här inte.
  Det var kul att vara duktig i skolan, och inte behöva slita med pluggandet, jag tror att man kallar plugghäst en människa som läser mycket...
  Har du sett JG:s uppflöjning av Sverigedemokraterna på AB idag?? kan du inte kommentera det, så att jag får mig en god skratt??
  /Marisol

  ReplyDelete
 6. Nä, jag gillar INTE ordet plugghäst. Det är inte en som läser mycket, utan en som pluggar mycket (alltså studerar sina läxor på ett överdrivet sätt).
  Jag som nästan satt en ära i att plugga så lite som möjligt... Till min skräck har det fungerat ganska väl även på universitetsnivå.

  Nå, lite har jag ändå pluggat i mina da'r, jag har ju gjort ett rätt stort antal tentor. Men det var tur att det inte fanns Internet på den tiden. Jag höll exempelvis på att förstöra mina ryskstudier enbart med Tetris på datorn (1990, före Internet i min värld).

  Har inte hunnit läsa SD-reportaget, bara inledningen. Och givetvis har jag sett sälskinnsjackan. Men din kommentar, Marisol, hos Monica var väl tillräckligt kul!

  ReplyDelete
 7. Gunilla,

  själv önskar jag att jag hade varit mer "plugghäst" - som vuxen gillar jag dessutom begreppet. Ynglingar som pluggar är bra mycket trevligare än smågangstrarna i våra samhällen. :-)


  För övrigt tycker jag att det var en intressant upplysning om terroristangivelsernas baksida. Ett angiverisystem med belöningsincitament urholkar onekligen all tillstymmelse till rättssäkerhet, oavsett om det sker på den nationella eller internationella arenan.

  ReplyDelete
 8. Sälskinnsjacka?
  På riktigt?
  Usch!! Han är verkligen obehaglig på alla sätt o vis!

  lena

  ReplyDelete