03 March 2009

Reportage i ett toppensammanhang

SOLNA Nu har jag äntligen äntligen fått klartecken för att få leverera ett Oxelösundsreportage i en viss tidning. Jag är förstås väldigt glad för det! Extra kul att redaktören också var det. Om några dagar får ni veta vilken publikation. Detta blir INTE någon totalgranskning av Monica Antonssons bok, utan mer en allmän uppföljning av den.

Uppdatering: Glömde berätta att jag idag skrev en debattartikel också, till en av alla branschtidningarna. Berättar mer i nästa vecka när texten publiceras. Men några meningar ur mängden kan ni få tillsvidare: "...medan böckerna fortsätter krängas fastnar medierna i metadiskussioner om litterär sanningshalt, eller i att skildra “ett bråk” mellan Antonsson och Marklund. Det är slapp journalistik! (– – – ) Varför tar inte fler reportrar vara på att källskyddet upphävts och ber Liza Marklund förklara hur hon upprätthållit Mias livslögn?"

/Gunilla

16 comments:

 1. Jätteroligt Gunilla! Grattis. Envishet o gott arbete lönar sej alltid.
  Monica är nominerad till Guldspaden 2008.
  Jag har tipsat Aftonblabla om det.
  F.n var roligt det kan vara en grå tisdag.

  ReplyDelete
 2. Visst är det kul med Guldspadsnomineringen! Hoppas Monica kan fara till Örebro, Gräv-konferenserna brukar vara skojiga och inspirerande.
  Berätta gärna vad Aftonbladet svarar, om något. Guillou har ju efterlyst just tips! ;-)

  ReplyDelete
 3. Lite intressant vore det att veta hur pass "väl känt" det var att just Osama var MMDMÖ innan MA:s bok.

  Ser fram emot att höra varnärhur det publiceras.

  ReplyDelete
 4. Kjell G. Alexis A. sa:
  Michael; naturligtvis var det redan genom Lizas storsäljande bok (storsäljande även i O-sund, och därtill kom ju Mias besök i Sverige och framträdanden i intervjuer) mycket väl känt att Osama var MMDMÖ, långt innan MA-s bok kom ut flera år senare.

  ReplyDelete
 5. Jo, det sägs det. Roligt att få det bekräftat av någon trovärdig också.

  ReplyDelete
 6. Kjell G. Alexis A. sa:
  Ja, Michael, jag är väl inte 100 % "trovärdig" eftersom jag inte bor i O-sund, men jag vet hur pratet går i småstäder och när Lizas bok/böcker kommit ut blev nog MMDMÖ-s identitet ingen större hemlighet efter ett tag. Sedan var ju Osama själv med på Levis, Mis hänvändelse till MA, träffade henne och ville själv träda fram, som jag har fattat det p g a att han länge känt sig utpekad som MMDMÖ. Men du har rätt, det vore bra om Gunilla kan belysa den saken också!

  ReplyDelete
 7. Du är så duktig och behövs verkligen, Gunilla!
  Ser fram emot att läsa Oxelösundsreportaget och den nya debattartikeln!

  ReplyDelete
 8. Som skribent med hög integritet förtjänar du allt detta, all framgång. Grattis!

  ReplyDelete
 9. Vi får aldrig glömma att den första lilla lögn som uttalas för sanningens skull, den första lilla orättfärdiga handling som begås i rättfärdighetens namn, den första lilla oansvariga gärning som accepteras med hänvisning till helheten, kort sagt, första gången den allmänna vaksamheten sviktar är det ofelbart början till slutet. Václav Havel

  ReplyDelete
 10. Jag kunde inte låta bli och dela med mig av två ordspråk till med anledning av Skavlan´s intervju av Liza M.

  Alla som tänker innan de talar ljuger
  Den största lögnen är ordet sanning.
  Daniel Ambühl

  ReplyDelete
 11. Finns det någon som har länkat till den här artikeln tidigare? Den förtjänar dock att upprepas i så fall, för det är Tonchi Percans senaste på Newsmill. Å den är lika bra som den förra.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/03/endast-bloggosfaren-kan-radda-den-fria-pressen

  ReplyDelete
 12. Låter väldigt spännande! Jag köpte ju Neo för första gången i mitt liv, då du fick en tidigare artikel publicerad (som jag tyckte mycket om).

  ReplyDelete
 13. Kul att det håller på att lossna efter idogt arbete! Lycka till med nya artikeln och resan till Oxelösund. På något vis känns det som om denna lilla ort ligger väldigt långt borta från Stockholm med tanke på hur få som åkt dit ;)

  ReplyDelete
 14. Grattis! Ska bli intressant att läsa artikeln!
  Blir det i "min" tidning, Sydsvenska Dagbladet?
  /E

  ReplyDelete
 15. "Bekvämt" är rätt ordval - för att fortsätta i "meta-spåret". :-)

  Jag tror att många journalister hellre excellerar i tillämpningen av sina akademiska kunskaper inomhus än att ta på sig gummistövlarna för att vada och gräva i Gömda-träsket.

  ReplyDelete