20 March 2009

Vår och rugelach!


NEW YORK Våren är verkligen här nu, om än ännu lite kylig. Jag bestämde mig för att inte jobba hemifrån idag, utan tog mig ner till Greenwich Village (eller West Village eller The Village, som man vanligen säger) – dels för att hälsa på en nyinflyttad kompis som mellanlandade i ett tjusigt town house, hans nya New York-hem!, på väg från Malmö/Stockholm till Santo Domingo – och hälsa honom välkommen till Manhattan, dels för att hämta från Stockholm hitfraktade skatteblanketter och annat smått och gott.

Nu sitter jag på ett kafé som jag länge tänkt testa men först nu hamnade i, ett av många i kedjan Joe – the Art of Coffee.
Inget wifi, men bra "people watching", gott kaffe och en fullkomligt fantastiskt god rugelach (judiskt bakverk, very New York, mördeg med olika fyllningar - i det här fallet hallon, blåbär och nötter). Jag har ätit tre stycken.

Joe, Waverly Place vid Gay Street (strax väster om 6th Avenue, tunnelbanestationen W4th).

Nu ser jag att kedjan ordnar kurser i kaffebryggeri, espressomakeri och mjölkskummeri! Något för mig. Fast deras café au lait var verkligen inte särskilt god, till skillnad från caffèllatten. Och bara söta bakverk fanns, inga smörgåsar.

Uppdatering: Jag blev ändå sittandes där tills de stängde.

Trivia: Joe levererar kaffe till redaktionen för David Letterman.

/Gunilla

2 comments:

 1. Ingen WiFi? Får de tillräckligt med kunder då? Var har de generellt bättre WiFi-möjligheter, New York eller Stockholm? Jag är uppriktigt intresserad.

  /S

  P.S. Är bilden från laptopen? Apple har bättre inbyggda kameror än andra småburkar. Grattis till det!

  ReplyDelete
 2. Nix, ingen wifi. Det var rätt så smockfullt där ändå hela tiden.
  Det gick med lite meckande att komma in på ett annat nätverk.

  Generellt finns det fler och tätare med ställen med wifi i New York än i Stockholm. Fast Stockholm börjar få fler och fler, som tur är. Här är det inte alls lika vanligt med mobilt bredband som i Sverige.

  Japp, bilden är tagen med datorn (programmet Photo Booth).

  ReplyDelete