24 April 2009

Bland paprikor och auberginer på Fairway's


NEW YORK Jag har just kommit hem från världens bästa snabbköp som råkar ha en filial i Harlem – på gångavstånd!
Ett för mig nytt fynd i matkorgen ser ni ovan. Vad är det?! Gissa!
Om det hänger några matnördar här – detta är troligen för enkelt för er, så ni får gärna tipsa om sätt att äta detta på istället. Syltade eller saltade eller något annat?

Uppdatering: så här ser de ut inuti!


/Gunilla

4 comments:

  1. hm... gröna sura aprikosolivplommon?.

    ReplyDelete
  2. Bra gissning – men nix, tyvärr fel!

    ReplyDelete
  3. Åh, färska mandlar! :)
    Ät dem som de är. De är syrligare än torkade, men väldigt fräscha. Fast det vet du väl redan förstås. ;)
    När jag var liten så brukade vi plocka omogna hasselnötter. De har också en helt annan smak än torkade. Mjuka, lite sega och syrliga med en "hint" av nötsmak. Mumma!

    ReplyDelete
  4. Japp, färska mandlar! Måste säga att jag inte tycker de är lika fantastiskt intressanta som jag trodde de skulle vara (utifrån texten på snabbköpet). Tycker mycket bättre om torkade. ;-)
    Men jag har ännu inte testat dem som föreslogs där, doppade i olivolja och salt!

    ReplyDelete