10 April 2009

Från oskyldigt offerlamm till korsfäst påskhäxa

NEW YORK Fortfarande inga chokladägg inom sikte, ej heller andra former av påskägg – men jag har ett tomt pappägg i ett skafferi, så om inte annat får jag fixa mitt eget påskaftonsgodis imorgon. Det borde rimligtvis bli dubbel ranson då, eftersom det är lördag också. Idag blir det bara arbete – läsande, skrivande, telefonsamtal och så mer skrivande!

När jag kommer upp till ytan får jag se om jag totar ihop ett blogginlägg på temat "hur det oskyldiga blonda offerlammet blev en lömsk påskhäxa över en natt".
Eller så kanske någon snäll redaktör vill betala pengar för en sådan text. Fast det finns säkert någon annan som redan skriver något på samma tema för publicering i lämplig papperstidning.

För det blev en våldsam backlash mot mediebilden av Annika Östberg – som i sin tur kommer att väcka en liten backlash, tror jag. Plötsligt började alla skriva "men hallå, hon är ju dömd för dubbelmord" och jag tänker förstås "men hallå, har ni inte hört talas om hur plea bargains kan gå till, eller om hur brutalt det kaliforniska rättssystemet kan vara?".

Fast det där borde man egentligen vara skolad i komparativ rättsvetenskap eller åtminstone jurist för att skriva något vettigt om.

Till Lina och andra som måhända undrar vad jag menar – läs likartade synpunkter här och här.

Alla bloggläsare önskas för övrigt en riktigt skön påsk, innan jag återvänder till saltgruvan!

/Gunilla

2 comments:

 1. Jag har försökt svara på ditt mejl, men det går inte. Din brevlåda är full. Töm den så gör jag ett nytt försök.
  Vänligen
  Fähstorkh

  ReplyDelete
 2. Hej,

  Tack för dina försök.

  Jodå, har försökt få ordning på den krånglande mailen i två dygn nu, för att kunna tömma lådan. Det har varit omöjligt, p g a påskhelgstängt på Telias kundtjänst. Sitter just nu i en andra telefonkö hos dem. Hoppas det snart ska vara fixat... Hittills har bara köandet tagi 45 minuter, men hela helgen har ju varit förstörd p g a detta trassel - i alla fall de två senaste dygnen.

  Om någon undrar vad som hände: när jag nollställde mitt lösenord för två dagar sedan, av skäl som jag redan bloggat om, fick jag inget nytt direkt som man ska få - utan hamnade bara på en blank sida. Tydligen något som händer ibland, "vi känner till problemet", sade de nu.

  ReplyDelete