25 May 2009

Den enda sanna glädjen

NEW YORK "Skadeglädjen är av sådana proportioner att jag borde skämmas", skriver Mats G W, och "en mörk dag för hela medie-Sverige" skriver signaturen Simon som kommentarer på Emanuel Karlstens blogg om Wanja-fadäsen, som ju får en att närmast tycka synd om alla inblandade på Expressen. Eller nja, kanske inte. Citat från Emanuel Karlsten:
"Att bild, rubrik och pratminus sedan kan passera fotograf, redaktör, redigerare, nattchef och slutligen chefredaktör för att sedan gå i tryck är _helt_ otroligt."
Uppdatering I: visst är det snyggt pudlat av Thomas Mattsson. Men jag skulle ändå vilja påstå att det blir lite väl mycket spinning om "den mänskliga faktorn". Något spelar väl tidningens högt ställda förväntningar på att få en bra story in... Vassa eggen skriver bra om alltsammans, både om trovärdighet och om det snygga pudlandet.
Och programmet i P4, som Studio Ett spelade upp en snutt av för att visa upp ett Sveriges Radio-lik i misstagsgarderoben, är ingen klockren parallell. Där ringde Olle Stenholm upp en person i direktsändning och upptäckte genast att det blev fel.

Uppdatering II: Intressant diskussion om det hela hos Sydsvenskan.

/Gunilla

2 comments:

 1. Business as usual i kvällstidnings-sverige.

  ReplyDelete
 2. Lite avigt eftersom man ligger på med drevet så hårt och man missar målet.

  Flera artiklar visar att man kanske först borde gått igenom det man uppmanats ta fram och gå igenom utifrån kända agendor.

  Social media och transparans är viktigt i dag för läsarna ser snabbt om man är inne på rätt spår eller inte.


  Vanja har i.a.f haft förmågan att be om ursäckt. Trotts det så fortsätter man drevet och vänder och rider på varje sten. Varför städar man inte det som man utsatte E Hermon för och följer upp det Liza och de i Chicken Race försökte göra då man vill ändra media balansen mellan olika stora utgivare och förlag.

  Sigge och de som skrev boken och sen sålde Piratförlaget till Liza M och Jan G som sen startade nytt förlag där K Wigel fick ta över.

  Den tidigar konkurrensen har tystnats genom den ovilja till transparans och genomlysning man visar att man vill undvika.

  Ser det som posstivt att man idag inom media har nya vägar att få saker belysta. När även journalister likt A Widebeck och (Lex) Isobel mfl. står bundna vid pålen och husbonden.


  Låt ordet vara fritt! Låt sanningen flyta till ytan för idag går det snabbare än förut.

  Bra länkar Gunilla! Den som läser inläggen läs även kommentarerna.  Leroy

  ReplyDelete