08 May 2009

Ta med frukt och godsaker till sjukbädden!

NEW YORK Via Taffel hittade jag Pyttes blogg, med följande fantastiska råd: att ta med färsk frukt och delikatesser till människor som ligger på sjukhus. Läs Istället för en blomma! Citat:
Idag följde jag med en av mina allra käraste när hon lades in på KS för operation och vi berikade glatt hennes rum med en fin glasskål full med Krav-plommon, färska björnbär, physalis och vindruvor – godis kroppen blir gladare av till skillnad från den vanliga lösgodiset.
– – –
Jag tog även med mig trekantsskurna smörgåsar att mumsa på fram till fastan börjar klockan 24.00; några med rökt lax, pepparrot och gurka och några med parmaskinka, mozzarella och basilika.
Jämför gärna med sjukhusmat som den annars ser ut, också det ett tips från Taffel och Lisa Förare Winbladh. (Sjukhusmatsbloggen kan också betraktas för intressanta kulturella skillnader – fotobidragen kommer från hela världen.)

För övrigt minns jag att Lisa en gång ordnade en liten insamling av pengar till delikatesser (korvar, ostar, oliver och annat gott) till en bloggbekant som låg länge på sjukhus och skrev om det här. Så fint!

Uppdatering: Nu läste jag även kommentarfältet, och noterar att denna Pytte en gång även tagit med sig en kylväska med Magnum-glass till alla på sjuksalen. Ojojojojojoj...

/Gunilla

2 comments:

  1. Då tycker jag att jag har ett mycket bättre förslag. Jag har tagit till vana sedan 15-20 år tillbaka att ta med ett par flaskor starköl. Kompisarna blir kanske inte så mycket friskare av det, men det blir fan så mycket roligare att vara sjuk. På sjukhus.

    /Stefan

    ReplyDelete
  2. Hej Gunilla, vad roligt att du hittade till mig! Och vad fint du skriver om mitt inlägg. Jag önskar att jag hade haft med mig kameran till sjukhuset så jag kunnat fotografera de sorgliga ursäkter till mat patienterna serverades medan jag hälsade på; det känns så fantastiskt OMODERNT alltihop. Att det fortfarande går till så. Det är sorgligt. Hoppas att många blir inspirerade och börjar ta med sig godsaker till sjukhusen, både till sina kära och deras rumskamrater. Vips är det ju man själv som ligger där.
    Varma hälsningar till dig och New York!

    ReplyDelete