30 August 2009

All the News...

NEW YORK På min gata, men 85 kvarter söderut, ligger New York Times huvudkontor. Jag har varit i deras hörsal, men icke på redaktionen; har dock besökt kultur-, gräv-, utrikes-, lokal- och ledarredaktionerna på den gamla (som låg på 43:e gatan). Det såg ut ungefär som det nog gjorde på DN förr i tiden, men stort och mer av allting. DN har idag ett rejält reportage om det aktuella tillståndet för tidningen. Citat:
New York Times är beroendeframkallande. Den sätter agendan för debatten i världens mäktigaste nation. Den skapar opinioner och skakar om etablissemanget. Så länge The Times suveränt oberört varje söndag levererar sin matiga bok­bilaga, så länge sylvassa och provokativa kolumnister som Maureen Dowd och Paul Krugman får hållas, så länge reportage från Kigali och Krasnojarsk görs ut på förstasidan och fortsätter på hela uppslag inne i tidningen, så länge har kvalitetsjournalistiken fortfarande en chans.
Det är därför hela tidningsvärlden oroligt sneglar mot New York Times-skrapan på Manhattan och undrar över hälsotillståndet för ”Den grå damen”.
/Gunilla

No comments:

Post a Comment