03 November 2009

Bildtexttävling II Bildt och ReinfeldtWASHINGTON Jag har tyvärr inte hunnit kolla igenom svaren i gårdagens bildtexttävling ordentligt. Det har kommit flera kul svar, men ni får gärna lämna fler tillsvidare..!

Trots detta får det bli en tävling till, innan bilden förlorar sitt aktualitetsvärde.

Vad säger eller tänker Carl Bildt? Det är honom ni ser i bilden ovan, till vänster. Han talar i mobiltelefon, medan han ser ut över Potomac-floden.

Eller vad säger eller tänker Fredrik Reinfeldt? Han står omgiven av pressklungan till höger.

Platsen är alltså House of Sweden, den byggnad där bland annat den svenska ambassaden är inrymd. Arkitekten Gert Wingårdh, som jag intervjuade när alltsammans invigdes för tre år sedan, kom – berättade ambassadör Jonas Hafström för mig igår – på att nästan ingen av de andra monumentala byggnaderna i närheten hade tillgängliga tak eller takterrasser.
Så han valde att skapa en stor däckliknande träyta på taket, som skapar plats för evenemang med rätt många människor. Det har bland annat hållits jazzfestivaler här.

Men igår var det alltså pressträff på däcktaket. För att ni ska få inspiration till bildtextförfattandet får ni här (utom tävlan) en närbild på klungan kring Reinfeldt.
Och här är jag:

Foto: Karin Henriksson
Denna bild är ännu mer utom tävlan, fast jag kan gissa att jag tänkte något om att jag kände mig som en fånig parodi på en journalist med inspelningsgrunka i fickan, en datorväska över ena axeln och en kameradito över den andra. Bara trenchcoaten som fattas.

I bakgrunden: Kennedy-centret.

Alltså: kom med kul bildtextförslag till bilden högst upp! Klicka på den, så syns den bättre.

/Gunilla

4 comments:

 1. Carl Bildt tänker; Hmm, borde inte Ragnar Danneskjölds skepp snart segla in på floden när man nu har siktat honom i Delaware bukten? Nej, nu kommer jag ihåg, pirater och sagofigurer ska man inte tro på. Inga politiska projekt baserat på tomtar och troll för min del tack!

  ReplyDelete
 2. Fredrik Reinfeldt säger; När vi sen spelade basket så satte vi upp blocket så här (och visar med händerna) sedan var det en ”Around the World Layup” eller bara att gå upp och dunka. Förstår ni? (Titta på journalisternas reaktion!)

  ReplyDelete
 3. Heja Gunilla!
  Vad kul att få en glimt av ditt jobb!
  Kram
  Monica

  ReplyDelete
 4. Appendix till mitt tidigare inlägg;

  Ni som vill veta lite mer om Layups och ”Around the World” Layups bör läsa lite mer om han som först använde sig av just den i NBA, Bob Cousy. Wikipedia har en bra artikel om honom, läs gärna speciellt ”Early Years” och ”Personal Life” även om ni inte är så intresserade av just basket och layups.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Layup

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Cousy


  Om ni vill läsa om dunkar i basket, så finns ingen bättre(?) än Julius Erving ”Dr J”. Han är känd för göra en dunk som kallas "the Tomahawk".

  Från Wikipedia;

  “Erving was President Barack Obama's childhood sports hero; as a child, he had his posters up in his room.”

  ReplyDelete