08 December 2009

Var en Tiger (inte)!NEW YORK Visst är det konstigt att det dykt upp så många Tigerskämt på sistone (det är verkligen tacksamt med både golf- och tigertemat!) men ännu inte så värst många kreativa remixar av alla de annonser som måste finnas med Tiger Woods?
Ovanstående reklam är ju ingen remix utan autentisk. Men det kommer säkert många hemknåpade varianter på Nike-, Accenture och Tag Heuer-reklam framöver.

Tipstack: A!

Jodå, jag vet att det finns en resebyrå som genast började stoppa in en bilkörande tiger i sin egen marknadsföring.
Jag har nämligen läst nästan allt som går att läsa om denna sorgliga soppa. Nyheter och sådant dyker ju upp på Radar Online, TMZ och i diverse tabloid- och veckotidningar – men det är hos Daily Beast man, som komplement, hittar de mest initierade fördjupningarna av saker och ting, t ex prostituerades yrkesetik jämfört med så kallade "älskarinnors", om varför folk använder Ambien och om golf-groupies.

Och lita på att sponsorerna, som först förklarade att de stödjer Tiger och hans familj, började dra öronen åt sig för några dagar sedan.
Nämligen när det visade sig att det inte bara handlade om någon enstaka älskarinna – utan om rent rockstjärnebeteende, att han oansvarigt kan ha utsatt sin familj för hälsorisker och att han tycks ha använt droger på ett sätt som kanske inte anstår en barnidol och toppidrottsman.

Kanske skulle PR-konsulterna ha satsat på en helt annan image från början: en röjig Tiger Woods i den stiffa golfvärlden, istället för en tråkig renlevnadsman. Möjligen hade det fungerat lika bra, fast på ett annat sätt – och Tiger hade sluppit leva dubbelliv.

/Gunilla

7 comments:

 1. Jag läste det du länkade till. Men vad är en WAG?

  ReplyDelete
 2. Kommer att tänka på den bit av underbara Kalle och Hobbe där Hobbe har dragit upp repstegen till deras trädkoja och tvingar den surmulne Kalle att sjunga en sång:

  "Tigrar är modiga, starka och vackra. Jag får allt större respekt för tigrar."
  "Du ska dansa också!"

  ReplyDelete
 3. Hörde det just bekräftat på BBC att det tycks vara Barbro Holmberg som Tiger knockade - jag kände det på mig så fort jag läste att hon var på besök där. Det här blir mer och mer läckert...

  ReplyDelete
 4. Nja, att Tiger knockat någon har BBC nog inte bekräftat, än vet vi inte exakt vad Governor Holmberg knockats av... Men vi lär få veta åtminstone lite mer!

  ReplyDelete
 5. WAG = wives and girlfriends, d v s till kända idrottsmän eller andra kända typer (jfr svenska "Fotbollsfrun")

  ReplyDelete
 6. "He is now known as Cheetah Woods"

  ReplyDelete
 7. Insiktsfullt och välskrivet av Karin Henriksson i UNT.
  http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=17-AV_ID=992677,00.html?

  ReplyDelete