12 September 2006

Jodenii tankar nu och då; nattsvarta bilder

NEW YORK Dagens Nyheters läsare kan idag 13/9 ta del av Per "Siggegate" Jodenius tankar om att Lars Leijonborg inte kan ha vetat något om dataintrången förrän häromveckan (TT-version här).
Ni som läste min bloggpost och klickade er vidare till hans blogg om samma sak 11/9 fick veta det åtminstone en och en halv dag tidigare.

OK, det är utförligare i DN. Men jag har hittills inte sett någon annan som refererat till hans blogg – tips, det kan komma mer intresssant information där.

Om inte annat är bloggen rörande läsning, som verkligen förstärker bilden av en ung kille som ville vara sin chef – Johan Jakobsson – till lags.
Jag kommer att tänka på Aftonblads-härvan med den unge reportern som var lite för angelägen om att skaffa "hotbilder" (Dan Josefssons reportage om densamma kan man gott läsa om då och då).

Missa heller inte vilka journalister som gått längst i sin iver att få fram info från familjen Jodenius. Det är – surprise – inte kvällstidningarna.

Bonuscitat av Jodenius härifrån, från oktober 2005:
"Jag gillar Politikerbloggen som Niklas Svensson driver. Nicklas (sic) arbetar som politisk reporter på Expressen och hans blogg är jäkligt kul om man vill höra skvaller och bakomkulliserna (sic) snack inom politiken."

För övrigt: Visst har samtliga fotografier på Johan Jakobsson sett ut som tagna direkt ur förbrytarregistret? Fokusomslaget om Siggegate denna vecka – se här intill – har rentav mörkats (vilket Fokus också informerar om, i innehållsförteckningen). Som om Jakobsson inte verkar ha jobbat rätt hårt på sin skurk-image själv...


Tja, jag vet vad ni tänker – jag borde skaffa ett liv. Dags för kvällspromenad i Harlem!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment