12 October 2006

Oj, vilken PR-katastrof...

NEW YORK ...med Djursholms-skildringar som denna i Expressen – och ännu har journalisterna inte ens börjat gå igång på de givna liken i lasten, alltså K World och "gröt i huvudet".

Men räkna med att Fokus kommer att ha hela storyn om både Borelius och Stegö-Chilò på fredag.
Det är precis sådana här berättelser, med alla deras dimensioner, den redaktionen är riktigt duktig på. (Hoppas ni inte missade Fokus lysande valbevakning! Fotojobbet i sista numret före valet om de tio moment som skulle kunna påverka valutgången, som kulminerade medan man bläddrade sig fram genom tidningen, var fantastiskt bra.)

För övrigt fascinerande hur ministrarna växeldragit om att ligga mest pyrt till. Också det en del av mediedramaturgin – och ännu är det nästan bara Louise Boije af Gennäs och Marie Söderqvist som gett motbilder: "vi är många som beter oss som Maria Borelius" (Expressen igår).
Söderqvist skriver: "Det är en helt knasig bild av den perfekta svenska superkvinnan som i åratal har målats upp. Hon som gör karriär, har flera barn, bakar bullar, lagar mat, städar och gör allt på egen hand med hjälp av en jämställd man." Tja, min kirurg och professor till (fyrabarns)mor lever faktiskt upp till den bilden rätt väl, inklusive kanelbullar och manglande man, så där har Söderqvist fel. Ska se om jag kanske kan få en blogg-intervju med mamma om saken, det kunde vara intressant med ett litet tidsperspektiv.

Mer skoj ur Expressens arkiv (ni trodde väl inte att jag på allvar hade tröttnat på denna soppa?):
• "Hennes entré i politiken kan därför skapa rejält rabalder." (juli 2005)
• –Jag tycker om omsvängningen som skett inom partiet. Nu handlar det om folkmoderater. (augusti 2005)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment